MESTERSÉGE CÍMERE: etnobizniszmen

Azt mondják, ne fanyalogjunk már annyit mi értelmiségiek, mert jön az EU és akkor nem mi leszünk sikeresek. Hanem azok, akik meg tudják vívni “az új csatákat”. Üzeni nekem/nekünk Bakk Miklós a Krónika 2006. március 3-5-ei számában. Azt mondja, azért kedvesenikőzik, mert én is hangot adtam az “értelmiségi fanyalgásnak” a Transindexes blogban, de azért mégse ott szólal meg, mert “első” nyilvánosság kell neki, hiszen végül is “az erdélyi magyarok nagy közösségi projektjéről” üzen.

Egyúttal a cikkének címében szereplő két kategória közül az elsőt, “az értelmiségi karzatot” akarja diszkreditálni, és a vele szembeállított “közéleti nyelvet” – miután ezt “a BKB erősen agitatív, konfliktusokat felerősítő, törésvonalakat kialakító stílusával” azonosítja – jövős, avagy eus stratégiának tekinti. Azt is megtudhatjuk szövegéből, hogy az etnobizniszt ma már másképp hívják, mégpedig etnikai mobilizációnak, meg hogy ez a mesterség a legpiacosabb az EU-ban. Igen, valóban ez (volt) az, kedvesmiklós, ami indulatos internetnaplós írásomat életre hívta, és amely most is szólásra késztet. Ott, a hozzászólások adott pontján – de erre nem reflektálsz – majdnem azt mondtam, szégyellem, hogy indulatos nyelvezettel hívtam fel a figyelmet arra, mi is történik a magyarság-osztályozások mögött, miközben én is osztályozásokba fogtam. Szinte beléptem abba az ún. “közéleti nyelvbe”, amelyből most kizársz. Igazad van. Nem ott a helyem. Értelmiségiként másfajta közéleti nyelven kívánok megszólalni és megszólíttatni.

Legújabb krónikás cikkedből megtudtam még valamit, ami szintén ellenérzéseket vált ki belőlem. Amit eddig csak sejtettem, azt most a két írás egymás-mellettisége és kulcsfogalom-rendszere szépen kibeszélt. Mindkettőben az etnikai mobilizáció üdvössége (az egyikben például a “mozgalmi potenciál” felhasználása, a másikban pedig az “agresszív tematizálás” hasznossága) mellett teszed le a voksot. Nyilvánvaló hát: a márciustizenötös autonómia-kihirdetésnek és a Babes-Bolyai Egyetem szétszakításából létrejövő Bolyai Egyetem kihirdetésének egyszerre kell(ett volna) megtörténnie az etnikailag mobilizáló forgatókönyv szerint abban a hangulatban, amit Kelemen Attila oly jól leírt válasz-cikkében. Ezért sietett úgy a BKB néhány hónap leforgása alatt bebizonyítani, hogy a BBTE-n semi sem működőképes és azt, saját szavajárásuk szerint, “szét kell szakítani”. A szászjenős ünneplésen ugyanis jelentenie kell: a küldetés teljesítve. Miért gondolhatták egyes egyetemi tanárok és diákok, hogy jó nekik, ha ennek eszközeivé válnak? És még egy másik dolgot sem értek ebben a logikában, mert hogy ez egyszerűen logikai ellentmondás: ha oly nagyon menő az EU-ban mindez, akkor miért mondjátok, hogy nincs már időnk, miért nem majd akkor, csatlakozás után, bontakoztok ki teljes gőzzel, partnereket keresve és találva a nemzetparadigmás eurostratégák között. Esetleg mert hogy ez nincs teljesen így…. Az “értelmiségi karzatról” nézve, csak hogy ironizáljak, ha már így kiosztottad a helyeket, nagyon érdekes lesz figyelni, miként kerültök egy táborba azokkal, akik például románul végzik az etnikai mobilizálást, például vadimtudor-módra.

Én minden esetre nem ebbe az EU-ba szeretnék belépni. Te cikkedben arra vállalkoztál, hogy sorra definiáld: mik az elkövetkező évek új csatái, milyen a menő közéleti nyelv, és ezzel szemben miként fanyalog az értelmiségi, avagy milyen a járható út az EU-ban. Sokkal távolabbra mutat ez, mint az egyetem partikuláris ügye, illetve nyilván emez amabban bennefoglaltatik. Mindezekről beszélve, az etnikai mobilizálás ideológusaként, jövőképet akartál adni nekünk és büszkén kimondtad, hogy ebben “a politikai akciósorozatok megtervezése” számít igazi munkának. Férfimunkának, mondhatnám. Az általad felvázolt képben a civil társadalom és a közélet egyszerűen felszippantódik a politikában, miközben az utóbbi az etnopolitikára korlátozódik, és az etnobizniszkedés minden mesterségek királyaként az élet minden területét mobilizálni akarja, tudományt, művészetet, mindennapi életet, stb. A “karzatról” – és ne érezzük itt magunkat kényelmetlenül, hiszen a távolságtartó szemlélés tágabb perspektívát nyújt – ez az etno-politikai diktatúra nem az a jövőkép, amellyel azonosulni tudok. Nem az sem román, sem magyar, sem semmilyen változatában. Gondolom nem csak azért, mert nő vagyok… Habár az általad férfimunkának képzelt etnikai mobilizáláshoz képest a “fanyalgás” nőies magatartásnak tűnik. De hadd ne adjak ötleteket további osztályozásokhoz. Azt viszont tegyem hozzá mindehhez. Nem győztél meg afelől, hogy a “karzat”, amelyre elhelyeztél, nem tudna és szeretne közéletet szervezni. Sőt, egyre inkább meg vagyok győződve arról, hogy erre mindig szükség van olyan körülmények között, amikor diktatúra van készülőben. Én igenis a közéletben is részt kívánok venni, de az igaz, hogy nem abban a fajtájában, amelyből kizártál. Hiszek az értelmiségi közéleti szerepében, a megismerés társadalmi hasznában, ezt számtalanszor elmondtam/leírtam, de mindezt tényleg nem úgy képzelem el mint te. De talán erről majd máskor.

135 válasz: “MESTERSÉGE CÍMERE: etnobizniszmen”

 1. Molnár Zoltán

  Attól tartok, hogy az etnobiznisz szó nem egy elfogadható fogalom. Minden olyan ügyre rá lehet sütni, ahol egy etnikai közösség joga, jogsérelme a tárgy. Ha elfogadnánk, hogy van ilyen, akkor nyugodtan mondhatnánk hogy van tudománybiznisz, publikációbiznisz, (megélhetési kutatás), médiabiznisz, sportbiznisz. Tehát tessék választani, mindenkire rá lehet fogni, hogy a maga szakmájának megfelelő bizniszt űz.

  Vannak olyan országok, pl. EÁ. ahol mindegyik területet a maga bizniszével társítják (sport, zene biznisz), de ezt nem lejárató szándékkal teszik (mint nálunk), hanem a bizniszt az öneltartás értelemben használják (hogyan lehet nyereségesen fenntartani, állami vagy egyéb támogatás nélkül), amihez kell egy biznisz modell (egy modozat, ahogyan az uzlet ki van találva).

  A szónak, negatív jelentését csupán egy esetben érzem indokoltnak, amelyet egy példa mutat: a magyarországi országos kisebbségi önkormányzati választáson érdekből, nem is az adott kisebbséghez tartozó személyek indultak, akiket a rosszul (ön)szerveződő közösség meg is választott egyes esetekben.

  Tehát akkor felteszem a kérdést: Jogos-e használni esetünkben az etnobiznisz szót?

 2. Magyari-Vincze Eniko

  Igen, persze, a “biznisz” fogalmát én sem lejárató céllal alkalmaztam. Írásom az etno-politikai diktatúrát emelte ki negatív jelenségként. Ennek összefüggésében tartom károsnak az “etnobizniszt”. Egyébként, nyilván, teljesen jogosnak gondolom a kisebbségi jogsérelmek ellen és a különbséghez, de ugyanakkor az egyenlőséghez való jog mellett fellépő etnikai és más fajta identitáspolitikákat. Ezek tudatosítják azt, hogy a kisebbségi helyzetben levők miért nem tudják - előnytelen társadalmi helyzetüknél fogva - érvényesíteni a törvény által biztosított jogaikat és fellépnek azért, hogy az általuk méltónak tartott kulturális reprezentációkat elfogadtassák azon előítéletek ellenében, amelyek fenntartják hátrányos helyzetüket. Számomra a problémák ott kezdődnek, amikor egyesek valamelyik identitáspolitikát abszolút érvényűvé kiáltják ki, megkérdőjelezik minden más típusú “mobilizáció” jogosságát, befele elnyomják és ellehetetlenítik a sokféleséget, vagyis egyeduralmi rendszert teremtenek. Ezt nem tartom én jogosnak, sem értelmiségiként, sem közéleti szereplőként. Mert úgy gondolom: az lenne jó, ha ezek az identitáspolitikák átjárhatók lennének, és - a 20. század mindenféle tapasztalatai után - mára elfogadnák azt a tényt, hogy az emberek, akiket megszólítanak és mozgosítanak, kommunikálni és együttműködni tudnak és akarnak egymással az ezen politikák által felállított határokon inenn és túl. Ismét: értelmiségiként és közéleti szereplőként én ezt a tudást és képességet akarom erősíteni.

 3. Ophelia

  “Mestersege cimere: etnobusinessmen”? Ha mar olyan sokat ad arra, hogy “ertelmisegi”, (hiszen nem felejti el hangsulyozni szinte egyetlen irasaban sem), talan figyelhetne arra is, hogy ilyen apro dolgokon ne csusszon el?

  Tetszett a blogja, egeszen addig, amig az egyetemmel es marc 15-el kapcsolatos velemenyet nem olvastam. Az aggalyai ( etnikai mobilizalas, sokszinuseg feltese, stb.) jelen korulmenyek kozott oszinten szolva megmosolyogtattak. (”Storm in a teacup”)

  Neha ugy erzem az erdelyi magyar “ertelmiseg” legvarakra epit, nincs konkret fundamentum, nincs tarsadalmi alap amire epitkezhetnenek. Az egyetem es az autonomia egyfajta alapot jelentene. Ugy latom, radikalizalodik a kozvelemeny, es ez annak (is)a kovetkezmenye, hogy az elmult 15 evben nemcsak a politikai elit, de “ertelmiseg” sem tett le semmit az egyetem es az autonomia asztalara.

  Pedig hat egy kissebbseg csak akkor lehet igazan sikeres, ha politikai elitje szakmailag ellenorzott es megfeleloen kialakitott, konszenzusos ervrendszerrel tud fellepni. Ennek idaig csak a fajo hianyat erzekeltuk.

  Bakk ur ervelese sokkal meggyozobb es hitelesebb szamomra,
  mint pl. a Kelemen fele kakan csomot kereso, jegyzetnek titulalt idetlenkedes, vagy az on konfuz, ontomjenezo monologja, mely valoban nem egyeb miniviharnal egy otorai teascseszeben.

  udvozlettel,

  Ophelia

 4. Molnár Zoltán

  Beszéljünk világosan: ugyanannyira fontosnak tartaná a női (homoszexuálisok, fogyatékosok) jogok esetében a ,,kisebbségi helyzet” felszámolását, mint a nemzeti kisebbségi vonalon. És az átjárhatóság alatt azt érti, hogy ha önnek inkább a női jogokért van kedve kűzdeni akkor ezt fogadják el mások, és ne kérjék ezt számon, hogy nemzetiségi jogokért ugyanezt nem hajlandó megtenni (Magyarság-teljesitmény). Ha jól értelmezem amit irt, akkor innen egyenes út vezet ahhoz, hogy a különböző identitás politikában utazó csoportok (homoszex., nők, fogyatékosok) párbeszédéből szövetség alakuljon ki, ez a szövetség pedig politikai szinten úgy nézne ki, hogy a magyarság a mai keresztyéndemokrata irányultságú érdekvédelmi szervezetével együtt (legalábbis a nemzetközi pártszövetség szintjén) átsodródna a liberális (bal)oldalra, ahol majd az egyneműek jogáért ugyanúgy harcolhatna, mint a nők jogaiért és a nemzeti jogokért.
  Akkor majd, a magyarországi képlet alapján (lásd SZDSZ és a _hivatásos_ homoszexuális képviselője) könnyen a magyarság válhatna a román nemzet testét emésztő, deviáns, erkölcstelen életmód szószólájáva - legalábbis ez a nézet alakulhatna ki a többség szemében, ha mi a sokszinűség, másság cimszava és leple alatt és a modern európai példák alapján (az egyneműek házasságát egyes országokban engedélyezték) akarnánk nemzetiségi jogokat kiharcolni.
  (Ráadásul ez nemcsak a románság testét emészti, hanem a magyarságét is.)

  Fenti szóhasználatommal egy kicsit véleményem is kifejeztem, hogy ne kelljen körülményes körmondatokkal körülirjam.
  Az ön által emlitett rémkép (a vadimi erőkkel való szövetségre lépés az etnikai mozgósitás alapján) alternativáját vázoltam.

 5. Molnár Zoltán

  Az egyetem üggyel kapcsolatosan pedig az a benyomásom: hogy a társadalom ül a karzaton, ezáltal tisztább képet lát. Önök pedig a szinpadon sürögnek-forognak és nem látnak olyan tisztán mint kellene.
  A társadalom feltétel nélkül a külön magyar egyetem ügyét tartaná jónak. A szinpadon levők pedig leleplezik a napi politikát, és rettentően büszkék magukra (gondolok itt a szászjenőzésre) és ismételten nem látnak tisztán.

 6. mezei nelli

  Én is a társadalom tagja vagyok, és nem értek egyet a következő állítással:

  “A társadalom feltétel nélkül a külön magyar egyetem ügyét tartaná jónak.”
  Szerintem nem túl etikus dolog A TÁRSADALOM nevében beszélni. Nem hiszem, hogy az erdélyi magyar társadalom minden egyedének ugyanaz lenne a véleménye, ld. pl. Magyari-Vincze Enikőt, aki szintén a társadalom tagja.

  Továbbá kedves Ophelia: ha ön elvárja Magyari-Vincze Enikőtől, hogy helyesen írjon, akkor ezt önmagától is elvárhatja, még akkor is, ha nincsenek magyar ékezetei.

 7. Molnár Zoltán

  Kedves Nelli,

  A társadalomban lehetnek különcök, akik egyedülálló, kisebbségi álláspontra helyezkednek.
  Hogyan magyarázható meg a társadalomnak, hogy az egyetem ügye más, amikor ‘9O óta társadalmi egyetértés van abban, hogy a külön magyar iskola fontos (ennek a folyamatnak kései eredménye, hogy végre a mvásárhelyi Bolyai is magyar iskolává vált), hogy a magyar bank fontos (lenne) stb?

 8. mezei nelli

  Kedves Zoltán!
  Nyilvánvalóan vannak különcök a társadalomban, akik nehezményezik, hogy a többség véleménye CSAK azért az egyetlen, elfogatható, támogatható vélemény, mert a többségé. Én is ezen különcök közé tartozom, mert nem vagyok arról meggyőződve, hogy attól, hogy sokan akarnak valamit, az feltétlenül jó is. Továbbá zavar az is, ha úgy beszélnek az én nevemben (én is a társadalom tagja vagyok), hogy ehhez nem adtam beleegyezésem. Ezek szerint én vagyok a különc, aki számára elfogadhatatlan, hogy ismeretlen emberek az ő megkérdezése nélkül a nevében beszéljenek. A nagy többség számára ez a normális, tehát általános értelemben véve is ez a NORMÁLIS. Akkor én inkább még különcködöm egy kicsit.

  A másik része a dolognak, hogy arról sem vagyok meggyőződve, hogy a társadalom nagy része akarná a magyar egyetemet MINDEN ÁRON. Éppen ezért nem szerencsés A TÁRSADALOM nevében beszélni, mert SOKKAL ÁRNYALTABBAK A VÉLEMÉNYEK. Logikusan gondokozva egy egyszerű diák, akiért ugye működik az egyetem, így gondolkodik: oda megyek, ahol a legszínvonalasabb a tanítás. (Mi lesz, ha ez nem a Magyar Egyetem?) Megnyílnak a határok, és az ismerőseim jelentős része nem azért tanul külföldön, mert nem lenne lehetősége itthon tanulni. És nem gondolom, hogy ezért bármiféle erdélyi ügyet elárultak volna…

  Kérem szépen, ne értsem félre, nem vagyok a magyar egyetem ügye ellen. De igazából senki nem győzött még meg arról, hogy a magyar egyetem MINŐSÉGBEN többet fog majd adni, mint a jelenlegi “multikulti”.

 9. AproAfro

  Kedveseim,
  A megszólítást nem kell nyomulásnak tekinteni, csak formaság, nem találtam más megoldást.
  Több helyen találkoztam már az ékezetek hiányát kritizáló véleményekkel. Nos, kívánom a kifejtőinek, hogy sok-sok levelet kapjanak ékezettel, viszont a számítógépükön úgy jelenjenek meg, mint néhány nálam. Példát nem írok, mert nem tudom, az internet mit hoz ki belőle, de talán sejtik, mire gondolok. Úgyhogy nehogy azt gondolják, mindenki azért ír ékezet nélkül, mert másra nem képes.
  A helyesírás elvárható, de nem a tökéletes. Szerintem. Mert ki vagy mi az, aki/ami tökéletes? Ezzel nem azt akarom írni, hogy hemzseghetnek a hibák. Ezt, például, nehéz elfogadni: „Enikő kb 120 ével ezelőt a hozád hasonlo emberek azon dolgoztak hogy megoszák terűletileg magyarországot a nemzeti kisebségeknek jogokat kővetelve aba-voltak biztosak hogy igy a terűleti megostás révén a telyes hatalom hozájuk kerűl . sikerűlt kővetkezet trianon de egyben tévedtek a nemzeti kisebségben tulságosan megbiztak és ők fizetségként elűldőzték őket. És most visza tértek uj fegyverel az eséjegyenlőségel nőt férfi elen férfit nő elen és mind a ketőt az isten elen használják fől és a vesztes a gyerek” És megint más a helyzet egy könyv, főleg tankönyv esetében. De levelekben, hozzászólásokban …
  Ami pedig a társadalmat illeti, az ritkán foglalhatja magába az össznépet. Nem tudom, van-e olyan kérdés, téma, amiben mindenki egyetért, amit mindenki akar. Úgyhogy, kontextustól függően lehet értelmezni: az egész társadalom vagy a nagy része. Ebből következik, kedves Nelli, hogy nem magára gondoltak személyesen, nem a maga nevében beszéltek.
  Ami az egyetem ügyét illeti, azt hiszem, senki nem várhatja el, hogy első perctől a legmagasabb színvonalon legyen oktatás a Bolyai-n. Ehhez idő kell, éppen azért (is), mert hosszú ideig nem volt, nem tudta kitermelni az erőforrásait (anyagi és humán). Ha valaki csak a mának él, önmagának, menjen, csinálja ahogy akarja. Ha valaki a jövőre is gondol, talán belátja, hogy biza szükséges a Bolyai. És idővel kialakulhat a minőségi magyar egyetemi oktatás. Azzal pedig senki se áltassa magát, hogy a Babes-Bolyai minőségi. Vannak jó tanárai, vannak minőségi kurzusai, de átlagban véve … Nézze, 3 különböző szakot ismertem meg, sokat tapasztaltam, úgyhogy nem légből kapott vélemény. Messze áll a minőségtől. És attól, hogy használható tudást nyújtson.
  Tisztelettel, ApróAfró

 10. Sándor

  Kedves Mezei,

  olvasson utánna, hogyan is mûködik a demokrácia, hátha tisztábban látja majd a képet, s nem bonyolódik bele gyerekes szinten az egyén és a többség közötti viszonyok taglalásába. Kezdésnek megfelelô lesz Sartoritól a Demokrácia címû alapmû.
  Tisztelettel, Sándor

 11. mezei nelli

  Kedves Sándor, nem hiszem, hogy a kioktatás szintjén vitatkozni lehetne. De ettől függetlenül el fogom olvasni az ajánlott művet. És ettől függetlenül: megvan a magam gyerekes véleménye a tömeg és egyén viszonyáról.
  Tszitelettel: mezei

 12. Molnár Zoltán

  Ön szerint Nelli, miért nagy az ár amit a magyar egyetemért kéne fizessünk? Miről kéne lemondjunk, hogy ez megvalósuljon? (ahogy mondta, nem mindenki támogatná az ügyet MINDEN ÁRON)

 13. Molnár Zoltán

  +1 vitapont: az egyetem nem az egyszerű diákért, hanem a társadalomért van.

 14. Molnár Zoltán

  A konkurencia: ha a külföldi konkurenciától tartunk, akkor nem tudna jobban versenyezni az önálló egyetem a külföldi egyetemekkel? Szerintem igen.

 15. Molnár Zoltán

  Az egyetem honlapján a ,,Történet” cimszó alatt az olvasható: az egyesítés után a magyar oktatási vonal elsorvadt, a magyarul hallgatható tárgyak száma lecsökkent.
  Mi garantálja azt, hogy a jövőben az erős konkurenciára, a kevés jelentkezőre, vagy egyébre való hivatkozással ne jusson megint ide a jelenlegi egyetlen multikulti egyetem magyar vonala?
  Éppen az önállóság vezetne oda, hogy a legjobban fel legyünk fegyverkezve a jövő kihívásaival szemben.

 16. mezei nelli

  Kedves Zoltán!

  1. Ha a magyar egyetem színvonala alacsonyabb lesz, mint a jelenlegi oktatási színvonal, szerintem az túl nagy ár, ami - közvetve - a társadalom kárára is válik. Én csak akkor támogatom a magyar egyetem ügyét, ha minőségben ténylegesen képes többet nyújtani. Erről nem győztek még meg.

  2. Szerintem az egyetem elsősorban a diákért van, és csak közvetve a társadalomért. Nem gondolom, hogy szimbólumértéke volna, illetve, ha van, nagyon kevés.

  3. Akkor tudna jobban versenyezni egy magyar egyetem a külföldi egyetemekkel, ha minőségben többet ad, nem pusztán azért, mert magyar. Szerintem a külföldön tanuló diákok nem kizárólag azért mennek magyar egyetemekre, mert ott anyanyelven tanulhatnak, hanem mert a magyaroszrági egyetemek minőségben többet adnak, mint az itthoni. Nem látok azonban semmi garanciát arra, hogy egy magyar egyetem, csak azért, mert MAGYAR, jobban végezné a dolgát. A magyarság - sajnos - semmire nem garancia. Ld. pl. a Sapientia körüli gondokat.

  4. A magyar oktatási vonal elsorvasztása elleni érv Magyari-Vincze Enikő cikkáben olvasható, ami a hétben jelent meg.

 17. Molnár Zoltán

  Kifejtem egy kicsit a 2.pontot: az egyetem nézetem szerint azért van, hogy a társadalom tudományos munkájának színtere legyen. Tehát a társadalomért van. A diák, tanár ebben csak esendő szereplő. Azért nem szeretem a diákokra való hivatkozást, mert abból az vezethető le, hogy őket kell megkérdezni. Őket pedig fiatal koruk miatt, kiszolgáltatottságuk miatt könnyű félrevezetni, megtéveszteni. Nem mellesleg, ha a jelenlegi diákokat kérdezik meg, akkor kihagyják belőlük a jövőben, illetve azután egyetemistává váló nemzedékek véleményét, érdekét.

 18. Molnár Zoltán

  A 3. pontra: az egyetem nem attól kéne jobb legyen, hogy Magyar, hanem attól, hogy a MIÉNK.
  Az 1. pontra: nemcsak az egyetem JELENLEGI oktatási szinvonalát lehet alapul venni, hanem a hosszútávú színvonalat kéne, lehetne összehasonlítani.
  Hosszútávon hogyan lesz jobb a színvonal? Ha a MIÉNK vagy ha közösködünk?

 19. mezei nelli

  Kedves Zoltán!

  A 2. pontban ilyen értelemben igaza van. Hogy tudniillik a diák és a tanár is manipulálható. De ettől még szerintem az egyetem a diákok szakképzését szolgálja, és ezzel együtt a tudományos munkát is, amit a társadalom egy nagyon kis része végez. A társadalomnak mindenképp érdeke mind a kettő: a szakképzés is, a tudományos munka is. Az viszont nagyon jó kérdés, hogy ki jogosult eldönteni, hogy milyen is legyen az egyetem.

  A 3. pontra reflektálva: még erről sem vagyok meggyőződve, hogy attól, mert valami a miénk lesz, jobban fogjuk csinálni. Bocsásson meg, de nagyon szkeptikus vagyok az erdélyi magyarság önszerveződésével kapcsolatban. A hosszútávú, jövőbeni színvonal kérdése szintén azok közé a kérdések közé tartozik, amit szinte lehetetlen megválaszolni. De számomra az, hogy az egyetem a miénk, nem garancia arra, hogy magasabb színvonalon fog folyni az oktatás. Mi akadályozza meg a jelenlegi magyar oktatókat, hogy magasabb színvonalon oktassanak? Ugyanazok a gondok, amelyek jelenleg a BBTE legnagyobb problémáját jelentik szerintem (a szakképzett, jó pedagógiai érzékkel rendelkező, szakmailag igazán felkészült tanárok kis száma) azonnal jelentkezni fognak az új magyar egyetemen is, ahol szintén hatalmi harcok fognak kialakulni az egyes állásokért. És mi a garancia arra, hogy a legtehetségesebb fog odakerülni? Szerintem utópia azt remélni, hogy majd minden magyar összefog az egyetemért, és nemzeti felbuzdulásból sokkal jobban fognak tanítani a tanárok. Csak, mert a miénk.

 20. Molnár Zoltán

  A 3.pontot folytatva: én hiszek a jövőnkben, és úgy érzem ha nem hiszünk az erdélyi magyarság önszerveződő képességében akkor ne nevezzük magunkat magyaroknak, hanem asszimilálódni vágyó magyarul beszélő románoknak. Bocsánat a sarkításért.

  Ami a késztetést illeti: azt nem állítottam egy percig se, hogy a jelenlegi oktatók jobban oktatnának az új helyzetben. A jelenlegi helyzet egy örökség, amit cipelni kell. A jövőbeli helyzetet mi alakíthatnánk a szájunk íze szerint.

  De a lényegre visszatérve: az alternatívák szerintem a következők:
  -a sajtdarab felett civakodó medvebocsok és a róka esete (tehát vita, hatalmi harc most is van, csak a róka höz döntést, és ő nevet a végén)

  szemben

  -a magyarság belső demokráciájában bízó, önszerveződését esélyesnek tartó (utópikus ?) álláspont.

 21. Nagy István

  Azt hiszem itt a helye a vitaindító szövegre a megszólított által írott válasznak:

  Bakk Miklós
  Etnosz és és kizáró nyelv

  Régóta tudom, hogy a forma élesebb fegyver, mint a tartalom, de mindez eddig inkább elvont tudás volt a számomra. Most közvetlenül is megtapasztaltam: Magyari-Vincze Enik március 6-i keltezés blog-bejegyzése, mely válaszként született a Krónikában megjelent cikkemre (Az értelmiségi karzat és a közéleti nyelv, márc. 3-5.) ellenségességet leplez „kedvesenikõzésnek” tekinti azt a megszólításformát, amellyel éltem. Én e kollokviális hanggal (Kedves Enikõ!) csupán azt szerettem volna elérni, hogy a köztünk folyó vita hangnemét példaszerûvé tegyem most, amikor ilyen horderejû, ideológiai töltetû kérdésekben annyi eldurvult disputa van. Ez volt a szándékom, tévedtem.
  Tévedésem nem kívánom tetézni, ezért a Mestersége címere: etnobizniszmen címû válasziratból kiérzõdõ visszafojtott indulatra, a belõle származó félreértésekre, félremagyarázásokra („férfimunkának képzelt etnikai mobilizálás” stb.) nem kívánok válaszolni, csupán két olyan kérdést érintenék, amelyek viszont Magyari-Vincze Enikõ gondolatmenetének a lényegéhez tartoznak. Ezek: 1. az „etnicitás” és 2. a „kizáró” nyelv kérdései.
  Vitapartnerem az „etnikai mobilizáció üdvössége” hirdetõjének tekint, és innen már csak egy lépés kell ahhoz, hogy amit a BKB mobilizációs eljárásairól mondtam, vadimtudoros összehasonlításba, párhuzamba kerüljön. Lényeges mozzanata érvelésének, hogy az etnikai jelzõt mindenütt õ helyezi az általam használt kategóriák (mobilizáció, tematizálás, mozgalmi potenciál) elé. Nincs itt terünk e jelzõ eszmetörténeti gyökereire rámutatni, csupán azt kívánnám jelezni, hogy ez a szóhasználat végletes és ideologikus leegyszerûsítéseket eredményez. Az így létrehozott keretben ugyanis az „etnikai” cselekvés az, amely az arctalan tömegekre hat, törzsi indulatokat szít, múltbaréved, premodern stb., vele szemben a „multikulturális” viszont a modern, a racionalizált, az értelmiséghez méltó. És e kettõ között nincs semmi. Ez az értelmezõ séma azonban egyáltalán nem alkalmas arra, hogy megértsük, milyen társadalmi és történeti folyamatok eredménye mindaz, ami körülöttünk történik.
  Ezért az etnosz-ûzésnek ezt a multikulturális ráolvasásos (jelzõsítõ) formáját, melyet Magyari-Vincze Enikõ válaszirata érveléstechnikaként megjelenít, csupán diskurzusnak tekintem, amely mindössze arra alkalmas, hogy ideológia pozíciókat jelöljön ki egy összetett vitában (például azzal, hogy „etnobizniszmennek” nevezi a vitafelet), de arra semmiképp sem, hogy segítsen a konkrét helyzetelemzésben.
  Mindazonáltal távolról sem következik mindebbõl, hogy a multikulturalizmus egészét is puszta ideológiának tekintem, csupán annyit állítottam, hogy a multikulturalizmus-felfogások között vannak ideologizált, pusztán diskurzusépítésre összpontosító irányzatok is. A különbségeket két ismert példával illusztrálnám, amelyek a multikulturalizmus romániai befogadásában a politikát „leginkább megszólító” tervek voltak: az egyik épp a BBTE multikulturálissá tétele, a másik a Provincia-csoport programja (ez utóbbihoz volt lehetõségem személyesen is kapcsolódni).
  Mi a különbség a kettõ között? A Provincia arra kereste a választ, hogy miképpen lehet átalakítani úgy a román politikai rendszert, hogy az az erdélyi magyarságnak politikai közösségként is hazát nyújtson, ne csak állampolgári jogokat. Olyan multikulturális modellkeresés volt, amely a demokrácia formáját, belsõ elrendezését a létezõ nyelvi közösségek – ha úgy tetszik: „etnikumok” – formájához, határaihoz próbálta igazítani. Ez összetett kérdés ugyan – van, ahol autonómia alapján, van, ahol konszociatív berendezkedéssel valósítható meg (és ezek összekapcsolása esetleg egy regionalista keretben valósult volna meg) –, de a lényeg a kiindulópont: 1. a nyelvi, etnikai közösségek természetes alapegységek a demokratikus keretek kialakításában; 2. a fõ kérdés nem az „etnicitás” eltüntetése, hanem a demokrácia tökéletesítése.
  Ezzel szemben a multikulturalizmus programja, ahogy a BBTE-n belül ma diskurzusként megjelenik, inkább egy hegemónia fenntartásának a programja: ezért nem lehet sem vitatni, sem a létezõ „multikulturális” berendezkedés átalakítását kérni, tehát a demokrácia eljárásait vele szemben érvényesíteni. Ez az a diskurzus, amely egyetlen jelzõvel – az „etnikai”-val – szétválasztja a terveket, törekvéseket és célokat törzsiekre és modernekre, zsigeriekre és racionálisakra, ez az a diskurzus, amelyet Magyari-Vincze Enikõ idézett írásában felvállalni látszik.
  És itt jutunk vissza a nyelv kérdéséhez. Az „etnoszûzés” nyelvének ez a szétválasztó jellege, az a kategoriális agresszió, amely egyetlen jelzõvel el tudja dönteni, mi az, ami modern, jövõbe mutató, ami racionális kérdésként fogalmazható meg, és vele szemben mi modernitásellenes, nem csupán a dolgok megértésében korlátoz, hanem a problémák megfogalmazóit is eleve minõsíti. Kizáró nyelv tehát, hiszen elõre tudja, kik állnak a haladás oldalán, és kik az útjában.

  Krónika, 2006. március 17-19

 22. Gyula

  Bar nem vagyok politologus es csak mukedvelokent erdeklodok a kozelet irant, megosztanek egy par gondolatot ezzel a vitaval kapcsolatosan.

  H.R Patapievici arra kereste a valaszt az “Omul recent” (”Mai ember”) cimu muveben, hogy mi az amit elveszitunk a modernizacio, a tudomanyos/technologiai fejlodes folyamataban. Szamomra egyertelmu, hogy az erdelyi magyar kozosseg altalanos identitaszavara es az ebbol kovetkezo konkret problemak folotti zsigeri adok-kapok ebbol az alapkerdesbol eredztetheto. Ez az ami melysegesen megosztja a magyar tarsadalma(ka)t hatarokon innen es tul de a toresvonalak mindehol megjelentek a nyugati tarsadalmakban is.

  A modernseg az ertelmisegi let alapfeltetele lett, melynek ugy tunik a jelenleg elfogadott altalanos politikai kifejezesmodja a liberalizmus es velejaroja a multikulturalitas ahol tokminedegy hoyg valaki erdelyi magyar vagy francia allampolgarsagu tuneziai arab. Mar az is verlazito, hogy vannak olyan erdelyi magyar ertelmisegiek akik megelegszenek ezekkel a keretekkel melyet roman barataink (es valamilyen szinten az RMDSZ) olyan “eroszeretettel” szeretnenek rankeroltetni. Kerdes: Tenyleg erdemes-e mindent felaldozni a modernizacio oltaran, azaz erdemes-e a csecsemot is kidobni a furdovizzel egyutt?

  Ebben a vitaban ugy tunik Bakk Miklos azoknak a partjan all akik ugy gondoljak, hogy a modernizacio nem foltetlen velejaroja az “etnikai dimenzio” mellozese, raadasul vilagszerte ugy tunik, hogy ez a gondolkodas erosodik. Ha mar nem vettunk reszt a modernizacio eddigi folyamataiban akkor jo lenne, ha nem egy holtvaganyra csatlakoznank be (Europaban a multikulti nem jott be ezt barki latja aki itt el, esetemben a szemelyes tapasztalat Ausztria), hanem probaljunk tovabblepni, sajatos tarsadalmi/modernizacios kerdeseinkre sajatos megoldasokat talalni. Ez azontul, hogy tobb sikerrel kecsegtet, meltobb egy ertelmisegihez.

 23. dorhuya

  Array

 24. phentermine

  Array

 25. Adam

  Fantasztikus volt ez a program! d6rf6m volt rajta re9szt venni! Bővfcltfcnk, fejlődtfcnk, vundltiuk, okoltunk, az eleje9n kicsit izgultunk, de a ve9ge9n kiderfclt, hogy semelyik fe9lelmfcnk nem igazolf3dott be. A re9sztvevők a szavak konnotatedv e9rteme9t is e9rtik S ettől me9g szebbe9, tartalmasabbe1 ve1lt a nap. Most, a ve9ge9n, megmaradtam az f6nmagam me9lyse9geiben, gondolataim kavalke1dje1ban, s azt e9rzem: ez igen! Sok-sok ilyet az e9letemben! Kf6szf6nf6m a lehetőse9get.

 26. cheap viagra without prescription

  Fantasztikus volt ez a program! Öröm volt rajta részt venni! Bővültünk, fejlődtünk, vidultunk, okoltunk, az elején kicsit izgultunk, de a végén kiderült, hogy semelyik félelmünk nem igazolódott be. A résztvevők a szavak konnotatív értemét is értik S ettől még szebbé, tartalmasabbá vált a nap. Most, a végén, megmaradtam az önmagam mélységeiben, gondolataim kavalkádjában, s azt érzem: ez igen! Sok-sok ilyet az életemben! Köszönöm a lehetőséget. Márkus Laci szerint:Ez valami fantasztikus!!!Több mint 1 órán keresztül böngésztem a termekben.Ugyanis annak idején jómagam nagyon sok koncertenvoltam a ’70-es ’80-as években.De az emeleten és a Kamara és Kiss Termekben sosem voltam.Így most aztán éltem a lehetőséggel és bejártam aZeneakadémia minden zegzugát.Nekem felejthetetlen lesz míg élek Ferencsik Jánosés Kocsis Z. akkoriban hallott művészete ott élőben.Karácsony környékén pedig a Benkó Dixieland Band ésJazz koncertekis voltak a komolyzenén kívül.

 27. how to buy prednisone on line

  Clear, informative, simple. Could I send you some e-hugs?

 28. WHERE TO GET CIALIS CHEEP

  I’m grateful you made the post. It’s cleared the air for me.

 29. noprescription cialis

  I’ve been looking for a post like this forever (and a day)

 30. or generic accutane

  I’ve been looking for a post like this for an age

 31. cheap discount online auto insurance in california

  I’ve been looking for a post like this for an age

 32. on line viagra cialis

  Heck of a job there, it absolutely helps me out.

 33. online colleges accredited

  Yo, that’s what’s up truthfully.

 34. My Home Insurance Place - Privacy Policy

  This website makes things hella easy.

 35. buy cheap viagra online

  I’m quite pleased with the information in this one. TY!

 36. quote for car insurance

  I like to party, not look articles up online. You made it happen.

 37. average price a 20 year old car insurance nyc

  Just what the doctor ordered, thankity you!

 38. car insurance cheap

  I am totally wowed and prepared to take the next step now.

 39. affordable life insurance

  What a great resource this text is.

 40. slots

  Phenomenal breakdown of the topic, you should write for me too!

 41. insurance auto

  If you want to get read, this is how you should write.

 42. auto insurance quotes

  Time to face the music armed with this great information.

 43. car insurance quotes

  Your articles are for when it absolutely, positively, needs to be understood overnight.

 44. good internet deals on car insurance

  I’m not easily impressed but you’ve done it with that posting.

 45. international insurance cheap

  Heck of a job there, it absolutely helps me out.

 46. www.blackjackspace.net

  God help me, I put aside a whole afternoon to figure this out.

 47. share

  Deadly accurate answer. You’ve hit the bullseye!

 48. cialis sales online

  You’re the greatest! JMHO

 49. payday loans

  eeszzpip payday loans

 50. cheap insurance

  You really saved my skin with this information. Thanks!

 51. link

  I’m not easily impressed but you’ve done it with that posting.

 52. payday loans

  dkzmad payday loans

 53. On line viagra

  I’m quite pleased with the information in this one. TY!

 54. payday loans

  rrmxod payday loans

 55. low quotes for car insurance

  Economies are in dire straits, but I can count on this!

 56. carinsurance

  God help me, I put aside a whole afternoon to figure this out.

 57. no fax payday loans

  xtbvhks no fax payday loans

 58. stfglybu

  qkexko

 59. quickquid

  xxoypvp quickquid

 60. hello

  miuhyok giwhcpx

 61. short term loans

  xafzwein short term loans

 62. payday loans

  ucnxeuii payday loans

 63. no credit check loans

  nrmbidfa no credit check loans

 64. loans no credit check

  wkxoxlek loans no credit check

 65. money mutual

  jmznrq money mutual

 66. money mutual

  snibdkr money mutual

 67. mobile loans

  jkglgvia mobile loans

 68. payday loans

  afvjrj payday loans

 69. payday loans

  kptoujd payday loans

 70. payday loans

  xlydpe payday loans

 71. pay day loans

  uxwckw pay day loans

 72. payday loans

  obdrlata payday loans

 73. payday loans

  rgzvri payday loans

 74. payday loans

  siyfnspv payday loans

 75. yfmlhjxi

  rigeyx

 76. order 50mg viagra

  yxjfed order 50mg viagra

 77. hello

  cajbsw [url=http://oajswn.com/]hqyplqn[/url]

 78. hello

  ufiipp http://fegcqb.com/

 79. cheap viagra

  nzcyqm cheap viagra

 80. payday loans

  ftbvhjmy payday loans

 81. Emre

  Mie9rt csak e9lőszf3ban dedcse9ri mindenki a PRNYE-t? Mert a re9szvevők egyme1ssal leelnezvek. De legyen itt edre1sban is, amit a helyszednen is elmondtam: szeme9ly szerint nagyon jf3l e9reztem magam, mert olyan te1rsase1gban e9s le9gkf6rben lehettem napokig, ahol e9rtelmes emberekkel (hallgatf3kkal e9s előadf3kkal) volt szerencse9m szf3t ve1ltani, eszme9t csere9lni e9s vitatkozni, ami manapse1g ritke1n adf3dik. Azf3ta pedig a mailforgalmam is nf6vekedett, mivel a re9szvevők nem szeretne9k elfelejteni a csedkszeredai napokat e9s egyme1s te1rsase1ge1t. Mindezek mellett az is jf3 dolog, hogy reme9lhetően a szakme1nknak is hedrvere9st e9s elismertse9get szereztfcnk Rome1nie1ban.

 82. payday loans

  kpascrn payday loans

 83. payday loans

  cnffdbf payday loans

 84. pay day loans

  bhyjdwr pay day loans

 85. viagra

  qsythg viagra

 86. buy cialis online

  lgvumcx buy cialis online

 87. phentermine

  frksbj phentermine

 88. valium

  bdpcupve valium

 89. payday loans

  vawsho payday loans

 90. payday loans

  zjiflgz payday loans

 91. generic viagra online

  nzyhpwvz generic viagra online

 92. viagra

  cjirzpq viagra

 93. cheap viagra

  gczpdo cheap viagra

 94. fast cash advance

  evjiypo fast cash advance

 95. pay day loans

  wepojafe pay day loans

 96. viagra

  cwtctlth viagra

 97. payday loans

  tpmirfl payday loans

 98. viagra

  rwlkarem viagra

 99. bad credit payday loans

  vqrowiyd bad credit payday loans

 100. payday loans

  jfiqydtw payday loans

 101. fast payday loans

  blxdcw fast payday loans

 102. atletico-madrid-barn.no

  We stumbled over here from a different website and thought I might check things out.

  I like what I see so now i am following you. Look
  forward to looking into your web page again.

  atletico-madrid-barn.no

 103. chouqin

  I found your weblog web site on google and verify a number of of your early posts. Continue to keep up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Searching for forward to studying extra from you later on!?

 104. Fotbollströjor

  Good day I am so excited I found your weblog, I really found you by accident, while I was browsing
  on Aol for something else, Regardless I am here
  now and would just like to say thanks a lot for a
  fantastic post and a all round entertaining blog (I
  also love the theme/design), I don抰 have time to read it
  all at the moment but I have saved it and also added in your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please
  do keep up the fantastic jo.

 105. Billiga Fotbollströjor

  You can certainly see your enthusiasm in the article
  you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to
  mention how they believe. Always go after your heart.

 106. fodboldtrøjer børn

  Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet
  browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price?
  Cheers, I appreciate it!

 107. پرداخت قبض قبضینو

  پرداخت قبض ، کاری است که همه ما چندین بار در روز آن را تکرار می کنیم. روش های پرداخت قبض به سرعت در حال بروز شدن و شامل نوآوری های جدید پرداخت می باشد. با گذشت زمان و با پیشرفت تکنولوژی و وابستگی روزافزون افراد جامعه به وسایل ارتباطات جمعی علی الخصوص تلفن همراه این امکان برای موسسات مالی فراهم شده است که تمام خدمات پرداخت قبض و نقل و انتقال های مالی را از طریق این ابزار ها ارائه کنند تا با بهره گیری به جا و مناسب از ظرفیت و پتانسیل تلفن های همراه علاوه بر کاهش هزینه های بانکی و جلب رضایت بیشتر مشتریان به کاهش هزینه های دولت و بانک مرکزی از قبیل هزینه های مرتبط با تولید و امحای اسکناس و ضایعات اجتماعی ناشی از حمل واستفاده از پول نقد در جامعه کمک نمایند و با حذف قبوض کاغذی و پرداخت های دستی گامی بلند در راستای فین تک برادشته شود. امروزه روش های بسیار متفاوتی برای پراخت قبوض به کار می رود. با بررسی روند سیر تکاملی پرداخت باید گفت که صنعت پرداخت به مرحله بلوغ خود رسیده است. شاید سوال اساسی که در حوزه پرداخت آنلاین قبض برای کاربران مطرح میشود این است که کدام روش پرداخت را انتخاب نمایند؟ در ادامه روش های پرداخت آسان قبض و راه های مشاهده قبض و استعلام قبوض را معرفی خواهیم کرد.
  پرداخت قبض

  پرداخت قبض با دستگاه خود پرداز

  با استفاده از کارت های عضو شتاب و با داشتن رمز اول می توانید تمامی قبض های خود را از همه خودپرداز های بانکی پرداخت کنید. در این روش پرداخت، نیاز به دانستن شناسه قبض و شناسه پرداخت می باشد که بر روی قبض کاغذی مربوطه درج شده است. البته در صورت استفاده از خودرپرداز بانک تجارت برای پرداخت قبض موبایل( پرداخت قبض تلفن همراه ) و تلفن ثابت نیازی به شناسه قبض و شناسه پرداخت نخواهد بود. تمامی مشترکین اپراتور همراه اول می توانند با انتخاب ” شماره تلفن” در دستگاه خودپرداز، شماره تلفن همراه خود را وارد کرده، سپس با مشاهده و تایید مبلغ و شماره تلفن همراه، عملیات پرداخت را تکمیل نمایند . همچنین مشترکین تلفن ثابت استان های تهران ، البرز و مازندران نیز با انتخاب گزینه “شماره تلفن” با ورود شماره تلفن ثابت به همراه کد شهر مربوطه از پرداخت بدون شناسه پرداخت و شناسه قبض ، برخوردار هشتند.

  پرداخت با پورتال های اینترنتی پرداخت (پرداخت آنلاین)

  تعداد زیادی از وبسایت ها و پورتال های پرداخت امکان پرداخت انواع قبوض را فراهم می کنند. برای نمونه میتوان سامانه پرداخت قبوض بانک صادرات، پرداخت قبوض بانک ملت، بانک پاسارگاد و پرداخت قبضینو را نام برد. با استفاه از سامانه های مذکور، برای پرداخت قبض موبایل( همراه اول)، قبوض آب، برق، گاز،عوارض شهرداری و غیره، دیگر نیازی به مراجعه حضوری به شعب بانک ها نیست! شما می توانید با در اختیار داشتن یکی از کارت های بانکی عضو شتاب، به راحتی و در حداقل زمان ممکن، عملیات مثل دریافت ریز قبض همراه اول، پرداخت قبض ایرانسل، پرداخت قبض موبایل، مشاهده ریز صورتحساب همراه اول و پرداخت قبض گاز تاریخ گذشته و پرداخت قبض تلفن همراه را انجام دهید.

  برای انجام پرداخت اینترنتی قبض لازم است که دارای یکی از کارتهای بانکی متصل به شبکه شتاب کشور باشید و اطلاعات زیر را داشته باشید.
  شماره کارت
  رمز دوم کارت (PIN2)
  رمز کارت (PIN)
  کد اعتبار سنجی دوم CVV2
  تاریخ اعتبار کارت

  پرداخت با کد دستوری (USSD)

  استعلام قبض
  استفاده از کد های USSD (‌یو.اس.اس.دی) یکی از آسان ترین راه های پرداخت می باشد. در این روش بر خلاف پرداخت قبوض اینترنتی نیازی به اتصال اینترنت نیست و کلیه عملیات آفلاین می باشد. با شماره گیری *کد USSD# از خدمات بانکی پرداخت آفلاین قبض و .. استفاده کرد. در لیست زیر شماره USSD برای بانک ها ذکر شده است.
  کد USSD آپ (پرشین سوییچ) #۷۳۳*
  کد USSD جیرینگ #۱۲۳*
  کد USSD باجه ایرانسل #۱۰۰*
  کد USSD همراه ۲۴ #۷۲۴* (پرداخت الکترونیک سامان)
  کد USSD مبنا کارت آریا #۷۷۰*
  کد USSD بانک انصار #۷۶۳

  پرداخت های موبایلی جایگزین های جدید و استاندارد پرداخت

  گوشی های هوشمند، عادت های خریداران را تغییر دادند. امروزه بسیاری از افراد به پرداخت های آنلاین گرایش دارند و دوست دارند خرید های خود را از طریق موبایل ها یا کامپیوتر های شخصی شان انجام دهند. در پرداخت قبوض با نرم افزار، مشترک پس از نصب اپلیکیشن های پرداخت قبوض و ثبت نام کردن در آن ها ضمن امکان مشاهده صورت حساب های موجود و استعلام قبض، پرداخت قبض تلفن همراه و پرداخت قبض جریمه با موبایل و … در پنل کاربری را دارد. استفاده از نرم افزار های پراخت و پرداخت اینترنی قبض بارکدخوان بسیار فراگیر شده است و به نظر مردم از نرم افزار های پرداخت به عنوان یک سیستم حسابداری جزئی هم استفاده می کنند که مقدار پرداخت های ماهانه و گروهی را به سادگی ارائه می نماید.

  از جمله اپلیکیشن های معروف، پرداخت آپ و پرداخت قبضینو می باشند که پرداخت قبض جریمه با آپ بیشترین استفاده در میان کاربران را دارد. اپلیکیشن قبضینو امکان پرداخت تجمعی قبض و پرداخت جریمه بدون شناسه و استعلام خلافی را دارد. با قبضینو این امکان وجود دارد که ضمن استعلام قبض ها تنها با یک بار عضو شدن پیام های شرکت های گاز و برق و آب و .. را دریافت نمایید. برای مثال پرداخت قبض تلفن ثابت بدون شناسه پرداخت اینترنتی قبض گاز و .. از ویژگی های قبضینو می باشد. علاوه بر امکان پراخت همه قبوض توسط نرم افزار پرداخت قبضینو، سادگی و گزارش های دقیق و دوره ای همراه با سرعت و امنیت بالا از ویژگی های اپلیکیشن پرداخت قبضینو می باشد.

  در بسیاری از قبوض مانند قبض خلافی خودرو، قبض برق و قبض گاز و … پس از پرداخت قبض، میزان بدهی به شرکت مربوط صفر نمی شود به عبارتی قبض پرداخت شده در سیستم با تاخیر ثبت می شود و شما هر چند قبوض خودر را پرداخت کرده اید ولی همچنان شما را به عنوان بدهکار در نظر می گیرد. در این پست از وبلاگ پرداخت قبضینو روش های پیگیری قبوض پرداخت شده به همراه پرداخت دو باره و تکراری قبض را بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  پیگیری پرداخت قبض
  پرداخت قبض با قبضینو
  اگر از سامانه پرداخت قبض اینترنی قبوض خود را پرداخت نمایید میتواند از بخش پیگیری سوابق قبضینو،‌ وضعیت قبض خود را مشاهده کنید. کافی است به آدرس https://ghabzino.com/history مراجعه کنید و پس از ورود به سامانه پرداخت قبضینو، قبض مودر نظر خود را پیگیری کنید.

  پرداخت قبض با سایر سامانه های پرداخت اینترنتی
  اگر برای پرداخت قبض از سایر روش های پرداخت به جز پرداخت قبضینو استفاده کرده اید، پیگیری قبض بستگی به سامانه پرداخت قبض مورد استفاده می باشد. معمولا اکثر سامانه ها امکان پیگیری قبض پرداخت شده رو ندارند. ولی به صورت موردی میتواند از شرکت های اریه دهنده خدمات مثل وبسایت شرکت برق و وبسایت شرکت گاز و …این گونه قبض ها پیگیری کرد. در ادمه آدرس مربوط به هر کدام را شرکت ها را ذکر خواهیم کرد. حتما به مهلت پرداخت قبضی که پرداخت می کنید دقت فرماید.
  پرداخت قبض قبضینو
  پیگیری قبض برق تهران
  برای پیگیری قبض برق میتوانید به وب سایت اداره برق با عنوان سیستم رویت اطلاعات مشترکین برق به آدرسhttps://www.tbtb.ir/index.jsp?fkeyid=&siteid=1&pageid=646مراجعه فرماید. در وبسایت شرکت برق از بخش” رویت اطلاعات صورت حساب مشترکین خاص” مربوط به کاربران ویژه اداره برق می باشد و بخش “رویت اطلاعات صورت حساب کلیه مشترکین” برای مشترکین عمومی در نظر گرفته شده است که با وارد کردن شناسه قبض یا رمز یارانه و یا شماره پرونده اقدام به استعلام و پیگیری قبض برق نمایند. متاسفانه این سایت فقط برای شهر تهران امکان پیگیری را دارد.

  پیگیری قبض پرداخت شده و قبض برق

  پیگیری قبض گاز
  مشترکین گاز شهری میتوانند برای پیگیری قبض گاز شهری به وب سایت شرکت گاز به آدرس اینترنتی http://www.nigc.ir/Portal/Home/ مراجعه نمایند. با وارد کردن شناسه اشتراک قبض گاز خود میتوانید قبض خود را پیگیری و استعلام کنید.

  پیگیری قبض پرداخت شده تلفن ثابت
  با مراجعه به سایت پرتال مخابرات ایران به آدرس https://www.tci.ir میتواند اقدام به استعلام و پیگیری قبض تلفن ثابت و مشاهده قبض میان دوره ای تلفن کنید.

  مشترکین تلفن ثابت تهران میتوانند به سایت خدمات اینترنتی تلفن ثابت استان تهران به آدرس https://eservice.tct.ir/eCare/view/mainpage مراجعه نمایند.

  در صورت پرداخت قبض تلفن ثابت از ۱۸ ۱۸ نیازی به پیگیری آن نیست. زیرا مقدار بدهی به صورت آنلاین پاک میشود.

  از مزایای سامانه پرداخت قبض ۱۸۱۸ این است که پس از پرداخت کمتر از دو دقیقه تلفن وصل می‌شود در حالی که از راه‌های دیگر باید ۴۸ ساعت بگذرد و اگر در این مدت مشکل قطعی رفع نشد باید حضوری به مخابرات مراجعه کنند.

  پیگیری قبض تلفن ثابت ۱۸۱۸

  پیگیری قبض پرداخت شده بانک ملی
  به منظور ارائه خدمات نوین بانکداری الکترونیک و کاهش مراجعات حضوری و انجام خدمات بانکداری الکترونیک سامانه درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملی ایران راه اندازی گردید. اگر از طریق سامانه پرداخت قبض بانک ملی قبض خود را پرداخت کرده باشید میتواند به آدرس پیگیری قبض ملی به نشانی https://bmi.ir/fa/ghobooz.aspx مراجعه فرماید.

  پیگیری قبض جریمه پرداخت شده
  قبض جریمه و خلافی حداقل پس از ۷۲ ساعت اعمال میشود. یعنی تا ۷۲ ساعت پس از پرداخت قبض، مقدار مبلغ جریمه پاک میشود.
  اگر از سامانه پرداخت قبض جریمه قبضینو استفاده کرده اید میتواند از همین سامانه قبض خلافی خودرا پیگیری نماید ولی در غیر این صورت امکان استعلام و پیگیری قبض خلافی وجود نداد و ممکن است حتی کاربر یک قبض جریمه را به اشتباه دو بار پرداخت نماید. لذا در پرداخت جرایم رانندگی دقت نماید که قبلا آن قبض را خودتان پرداخت نکرده باشید.
  هرگز از راه های غیر قانونی که با تبلیغات افراد سود جو همراه است، اقدام به پاک کردن جریمه خلافی خود نمایید. این روش ها به سادگی قابل پیگیری است و در صورت اثبات جرم قضایی دارد.
  قبض پرداختی و پیگیری

  پرداخت چیست و تاریخچه پرداخت ها از دیروز تا امروز

  پرداخت، کاری است که همه ما چندین بار در روز آن را تکرار می کنیم. امروزه روش های بسیار متفاوتی به کار می روند اما این روش ها از کجا بوجود آمدند؟ قبل از ایجاد بانک ها و کارت های اعتباری پرداخت ها چگونه انجام می شد؟ شاید جوان تر ها تصوری از پرداخت های غیر اینترنتی نداشته باشند. در ادامه میخواهیم بدانیم پرداخت به طور کلی چیست و در طول تاریخ شاهد چه تغییراتی بوده و در آینده به کجا خواهد رسید. در این سفر زمان با وبلاگ پرداخت قبضینو همراه باشید.

  نظام پرداخت چیست؟
  مجموعه ای از قوانین، عوامل فنی، قانونی و اجتماعی است که ارزش پولی را که بین پرداخت کننده و گیرنده وجه مبادله می شود تعیین می کند. در نظام پرداخت، زیرساخت های فناوری و زیرساخت های قانونی اهمیت دارند.

  تاریخچه پرداخت
  پرداخت: تاریخچه پرداخت و روش پرداخت

  1200 سال قبل از میلاد، عصر معامله پایاپای
  زمانی که درباره پرداخت فکر می کنید اولین چیزی که به ذهنتان می رسد به احتمال زیاد پول است. اما قبل از ایجاد نظام های پرداختی، افراد با استفاده از مبادله پایاپای یا کالا به کالا خرید و فروش ها را انجام می دادند. در واقع به جای پرداخت پول از کالاهایی با ارزش برابر استفاده می کردند. با گذر زمان، بیشترین کالاهای مبادله شده تبدیل به واحدی برای خرید و فروش شدند.

  1100 سال پیش از میلاد، ظهور سکه ها
  حدود 1100 سال پیش از میلاد مسیح، چین اولین کشوری بود که از اشیای دایره ای شکل برای خرید و فروش استفاده کرد که به عنوان سکه تعبیر می شوند.

  600 سال پیش از میلاد مسیح، اولین سکه های ضرب شده
  در این زمان کشور لیدی اولین سکه های ضرب شده را به عنوان یک واحد رسمی پول در نظر گرفت. تا سال 1607 میلادی در اروپا، همچنان سکه های ضرب شده از فلز برای خرید و فروش مورد استفاده قرار می گرفتند.

  800 تا 1600 میلادی، ظهور اولین پول های کاغذی یا اسکناس ها
  600 سال قبل از میلاد، چینی ها از یادداشت هایی برای پرداخت استفاده می کردند اما اولین اسکناس ها در سال 1600 در اروپا ظاهر شدند که با سکه های طلا و نقره قابل معامله بودند. اولین دولتی که مبادله این پول های کاغذی را به رسمیت شناخت دولت استعماری فرانسه در کانادای امروزی بود که در سال 1635 این کار را انجام داد. در حقیقت این پول های کاغذی برای سربازان ساخته شد تا راحت تر آن ها را همراه خود جابجا کنند و برای خرید و فروش استفاده کنند.

  قرن 20 ام، ظهور کارت های بانکی
  اولین کارت های بانکی در سال 1996 در انگلستان توسط بانک Barclays ارائه شد که نمونه انگلیسی بانک America Card بود که چند سال قبل در آمریکا تاسیس شده بود. اولین ایده کارت های بانکی به شکلی که مشتری بتواند از هر پذیرنده ای خرید کند در سال 1950 مطرح شد و تا سال 2002 استفاده از این کارت ها کاملا تثبیت شدند. در حال حاضر پرداخت از طریق انواع کارت ها ( Credit Card , Debit Card ) بسیار رایج است، به طوری که 32 % از درآمد ناخالص ملی انگلستان در سال 2014 از این طریق تامین شد و در ماه مارس 2016، 51.9 میلیارد دلار از طریق کارت ها خرج شد.

  سال 2000، پرداخت انلاین و انقلاب تجارت الکترونیک
  با رشد اینترنت، تچارت الکترونیک و قابلیت پرداخت آنلاین برای بسیاری از فعالیت های پرداختی فراهم شد. بسیاری از کسب و کارها فقط به صورت آنلاین انجام می شدند و بسیاری از تجارت ها به تجارت های الکترونیک بدل شدند. در سال 1996، Visa و Master Card مجموعه ای از قوانین و رویه های مشخص را برای پرداخت های الکترونیک در نظر گرفتند.

  سال 2010، پرداخت های موبایلی جایگزین های جدید و استاندارد پرداخت
  گوشی های هوشمند، عادت های خریداران را تغییر دادند. امروزه بسیاری از افراد به پرداخت های آنلاین گرایش دارند و دوست دارند خرید های خود وپرداخت اینترنتی قبض خود را از طریق موبایل ها یا کامپیوتر های شخصی شان انجام دهند. بعد از انقلاب اینترنت و تجارت الکترونیک، اهالی کسب و کار با چالش تجارت موبایلی روبرو شدند.

  اینده پرداخت ها

  تکنولوژی با سرعت غیر قابل تصوری در حال پیشرفت است. کیف پول ها یا والت های موبایلی و دیجیتال، پرداخت های همتا به همتا (P2P) پرداخت های مستقیم آنلاین و … همگی نتیجه این پیشرفت ها هستند. غول های صنعت پرداخت مثل Apple Pay , Google Pay , Amazon Pay نیز به دنبال تثبیت جایگاه خود در این صنعت هستند، چرا که آینده در انتظار فناوری ها و تکنولوژی جدید و کاربردی است.

  پرداخت قبوض
  خوشبختانه با شیوه‌های جدید پرداخت الکترونیکی، برای پرداخت قبوض شهری دیگر نیازی به مراجعه حضوری به بانک‌ها نیست و شما می‌توانید از بین روش‌های در دسترس، راحت‌ترین روش را برای پرداخت غیرحضوری قبوض انتخاب کنید. «راه پرداخت» در اینجا تلاش می‌کند که آخرین و ساده‌ترین روش‌های غیر حضوری پرداخت قبوض را به شما معرفی کند.

  .

  شناسه قبض و شناسه پرداخت
  پرداخت قبوض آنلاین قبوض شهری (قبض آب، قبض برق، قبض تلفن، قبض گاز، قبض عوارض شهری، قبض جریمه خودرو و دیگر قبوض) هر کدام دو شماره با عنوان «شناسه قبض» و «شناسه پرداخت» دارند که جهت پرداخت الکترونیکی و پرداخت غیر حضوری این قبض‌ها استفاده می‌شود.

  شناسه پرداخت: شناسه پرداخت مشخص‌کننده اطلاعات مبلغ، سال و دوره قبض است.

  شناسه قبض: شناسه قبض کد یکتای مربوط به قبض است که حاوی اطلاعات زیر است:

  نوع خدمت: آب، برق ….
  کد شرکت مربوطه مانند: برق کاشان
  شماره اشتراک
  .

  در آخر هر یک از شناسه‌ها ۱یا ۲ رقم کنترل وجود دارد که در صورتی‌ که مشتری حتی یکی از شماره‌ها را اشتباه وارد کند دستگاه با محاسبه رقم کنترل، اشتباه را تشخیص داده و پیغام خطا می‌دهد و از مشتری می‌خواهد مجددا شماره صحیح را وارد کند.

  امروزه روش های پرداخت در سراسر جهان در حال پیشرفت است. استفاده اپلیکیشن های پرداخت موبایلی محبوبیت خاصی را پیدا کرده است. با گسترش کیف پول ها یا والت های دیجیتال، انواع پرداخت ها در هر زمان و هر مکانی به سرعت انجام می شوند. اپلیکیشن های پرداخت کار های نظیر انتقال وجه فوری، کارت به کارت با گوشی و پرداخت قبوض را به راحتی انجام مید هند. از جمله کشورهایی است که پیشرفت چشمگیری در زمینه پرداخت ها داشته است. والت های دیجیتال صنعت پرداخت این کشور را به صنعتی بدون پول نقد تبدیل خواهند کرد. با وبلاگ پرداخت قبضینو همراه باشید تا در ادامه 20 اپلیکیشن پرداخت دیجیتال هند را معرفی خواهیم کرد.

  اپلیکیشن پرداخت Airtel Money
  با استفاده از این اپلیکیشن پرداخت کاربران به راحتی میتوانند حساب های پیش پرداخت ( prepaid ) خود را شارژ کنند یا قبض های خود را به روش پرداخت بعد از مصرف ( postpaid ) پرداخت کنند. همچنین می توانند به راحتی خرید های آنلاین خود را انجام دهند. Airtel Money سطح امنیت بالایی نیز دارد و برای هر معامله یا پرداخت، شما به یک رمز 4 رقمی نیاز خواهید داشت.

  بهترین اپلیکیشن های پرداخت ایرانی

  اپلیکیشن پرداخت Citi masterpass
  این اپلیکیشن یک کیف پول دیجیتال رایگان است که به کاربر کمک می کند تا خرید های آنلاین خود را راحت تر انجام دهند. با یکبار وارد کردن اطلاعات در این برنامه دیگر نیازی به انجام هر باره این کار ندارید.

  کارت به کارت فوری با اپلیکیشن پرداخت

  نرم افزار پرداخت Citrus pay
  این اپلیکیشن یکی از برترین برنامه های کیف پول یا والت دیجیتال در هند است. Citrus pay در پرداخت های روزانه و پرداخت های بزرگ کسب و کار ها نیز استفاده می شود. با وجود 800 میلیون مشتری جایگاه محکمی در صنعت پرداخت های الکترونیکی هند دارد.

  انتقال وجه و پرداخت قبضینو

  اپلیکیشن پرداخت Ezetap
  این شرکت سال 2011 در بنگلور تاسیس شد. اپلیکیشن و دستگاه های دیجیتالی این شرکت به خوبی صاحبان کسب و کارها را برای پرداخت از این طریق متقاعد کرده است. رسید این پرداخت ها از طریق ایمیل یا sms برای آنها ارسال می شود.

  اپلیکیشن همراه کارت

  پرداخت با free charge
  free chargeکی از معروف ترین نام ها در زمینه پرداخت های دیجیتال در هند است. این اپلیکیشن بیشتر روی جمعیت جوان تمرکز کرده و با هر بار شارژ کردن به همان میزان کوپن دریافت می کنید.

  پرداخت دیجیتال با HDFC payzapp
  این اپلیکیشن پرداخت های دیجیتال را فقط با یک کلیک راحت تر کرده است و یکی از برترین والت های هند است. با استفاده از این برنامه، کاربران می توانند انواع بلیط های هواپیما را خریداری کنند یا قبض های خود را پرداخت کنند. کافیست یکبار اطلاعات خود را وارد کنید و دیگر نگران پرداخت هایتان نباشید.

  ICICI pockets
  مردم هند دیگر کارت های اعتباری را با خود به هر جا نمی برند چرا که کیف پول های دیجیتال کار آن ها را بسیار راحت کرده است. VISA پشتیبان این شرکت است و در هر وبسایت هندی می توان از آن استفاده کرد و به راحتی می توان در هر زمان و هر مکانی برای هر کسی پول ارسال کرد.

  خرید آنلاین با Jio Money
  اپلیکیشن در سال 2016 معرفی شد. با استفاده از این برنامه می توانید تخفیفات و پیشنهادات خیلی خوبی دریافت کنید و خیلی سریع خرید های آنلاین خود را انجام دهید.

  اپلکیشن موبایلی Juspay
  این اپلیکیشن با سطح امنیت بالا بیش از 650 تراکنش در روز دارد. کاربران با استفاده از آن به سادگی می توانند پرداخت های خود را فقط با یک کلیک انجام دهند.

  کیف دیجیتال با Lime
  این اپلیکیشن در سال 2015 توسط بانک AXIS معرفی شد. Lime اولین اپلیکیشن هندی بود که کیف دیجیتال، قابلیت خرید آنلاین، پرداخت ها و خدمات بانکداری را یکجا ارائه کرد. یکی از ویژگی های قابل توجه این برنامه امکان آنالیز هزینه هاست. Lime میتواند در روی سپرده ها سرمایه گذاری کند. بنابراین تعجبی ندارد که چرا تبدیل به برترین والت موبایلی در هند شده است.

  Momo express
  شرکت ارائه دهنده این والت ادعا میکند که سریعترین سیستم را دارا می باشد. این اپلیکیشن فقط در بنگلور قابل دسترس است اما خدمات بسیاری به اهالی این شهر ارائه کرده است.

  Mobowiki
  این کیف پول دیجیتال به کاربر این امکان را می دهد تا همه پرداخت های خود را به سادگی انجام دهد. از پرداخت قبوض تا خرید از برنامه های شخص ثالث.

  Money on mobile
  این اپلیکیشن به کاربران این امکان را می دهد تا همه خرید های خود را از مراکز ثبت شده در آن انجام دهند. این برنامه چندزبانه است و پرداخت هاای آنلاین را برای جمعیت زیادی فراهم کرده است.

  Mswipe
  این شرکت اولین ارائه دهنده دستگاه POS موبایلی در سال 2012 بود. Mswipe یک اپلیکیشن نیست اما دستگاهی است که از طریق اتصال آن به موبایل خود می توانید از کارت های اعتباری استفاده کنید. شاید این خدمت یک کیف پول دیجیتال نباشد اما در واقع برای پرداخت های غیر نقدی به کار می رود.

  کیف پول دیجیتال Ola money
  این اپلیکیشن یک کیف پول دیجیتال است که در سال 2015 معرفی شد. این برنامه در ابتدا بیشتر برای کرایه تاکسی های Ola استفاده می شد اما حالا برای گستره وسیعی از پرداخت ها استفاده می شود.

  نرم افزار فین تکی Oxigen
  Oxigen یک شرکت فین تکی است که جولای 2004 آغاز به کار کرد و یکی از اصلی ترین شرکت های پرداخت دیجیتال در هند است. علاوه بر خریدهای آنلاین و پرداخت قبوض، از طریق آن می توانید برای عزیزانتان نیز کارت هدیه ارسال کنید.

  Pay mate
  Pay mate در سال 2006 تاسیس شد و در سال 2012، Pay Pos را معرفی کرد. این اپلیکیشن برای کسب و کارهای کوچک است تا پرداخت های خود را از طریق کارت های اعتباری انجام دهند.

  Pay tm
  Pay tm بزرگترین اپلیکیشن کیف پول دیجیتال در هند است. با استفاده از این اپلیکیشن تقریبا در هر مکانی میتوان پرداخت را انجام داد. از پرداخت قبوض گرفته تا بلیط سینما، کاری نیست که نتوانید با استفاده از Pay tm انجام ندهید.

  PayU Money
  PayU Mpney راهکاری برای تاجران است تا پرداخت های مشتریان را از کارت های اعتباری به سمت بانکداری های الکترونیکی بکشانند. صورتحساب ها از طریق ایمیل یا sms ارسال می شوند.

  State Bank Buddy
  این اپلیکیشن یک کیف پول آنلاین است که با 13 زبان مختلف ارائه شده است. کاربران می توانند انواع پرداخت های خود با استفاده از این اپلیکیشن انجام دهند یا بین حساب هایشان پول جابجا کنند.

  اپلیکیشن های پرداخت ایرانی
  برای آشنایی به اپلیکیشن های پرداخت میتوانید به مقاله با موضوا ز وبلاگ قبضینو را مطالعه نماید.

  بهترین اپلیکیشن پرداخت را باید کاربران حوزه فین تک مشخص نمایند ولی از بابت مقایسه اپلیکیشن‌های می توان نتیجه گیری کرد که کاربران به اپلیکیشن ۷۲۴ بیشترین امتیاز را در کافه بازار داده‌اند و همچنین حجم کم اپلیکیشن ۷۲۴ یکی از ویژگی‌های آن است. اما از نظر امکانات اپلیکیشن تاپ و آپ در وضعیت بهتری نسبت به بقیه هستند. خدماتی همچون خرید طرح ترافیک فقط توسط اپلیکیشن تاپ ارائه می‌شود. از سوی دیگر اپلیکیشن تاپ هنوز خدمات مربوط به بیمه را در سبد محصولات خود اضافه نکرده، در حالی که اپلیکیشن آپ خدمات خوبی در این حوزه ارائه می‌کند. از سوی دیگر اپلیکیشن ۷۸۰ نسبت به بقیه اپلیکیشن‌ها از خدمات باشگاه مشتریان بهتری برخوردار است و تقریبا در همه زمان‌ها کمپین جایزه و قرعه کشی برگزار می‌کند.

  اپلیکیشن پرداخت قبضینو
  با استفاده از سامانه قبضینو می‌توانید براحتی قبض‌های خود را پرداخت کنید. کافی است اطلاعات قبض شامل شناسه قبض و شناسه پرداخت را داشته باشید. همچنین می‌توانید به راحتی از امکان استعلام قبضینو نیز استفاده کنید. بعد از اتمام پرداخت در بخش سوابق می‌توانید اطلاعات قبض پرداخت شده را مشاهده نمایید.

  برای پرداخت قبض هیچ هزینه اضافی از شما دریافت نخواهد شد و فقط در صفحه پرداخت مبلغ خود قبض را باید پرداخت کنید.

  ما در قبضینو به دنبال این هستیم که که همه پرداخت‌های خرد و دوره‌ای شما رو یک جا جمع کنیم تا به راحتی همه آن ها را پرداخت کنید. دیگر لازم نیست نگران فراموش کردن پرداخت‌ها باشید کافیست پرداخت های پرداخت قبضینو خود را به ما بسپارید تا با امنیت و اطمینان کامل قبض هایتان را پرداخت کنید. برایپرداخت قبض جریمه رانندگی نیز میتواند از این نرم افزار استفاده کنید.

  اپلیکیشن آپ نرم‌افزار شرکت آسان پرداخت پرشین است که با استفاده از آن امکانات پرداخت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. پرداخت قبض تلفن ثابت قبضینو و فقط کافی است گوشی شما به اینترنت وصل باشد و رمز دوم کارت بانکی خود را داشته باشید. اپلیکیشن آپ قابل نصب روی سیستم عامل‌های اندروید و iOS است و می‌توانید آن را از طریق کافه بازار، گوگل پلی و مایکت دانلود کنید. همچنین می‌توانید این اپلیکیشن را برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS از طریق www.733.ir و یا ارسال عدد ۱ به ۲۰۰۰۷۳۳ نیز دریافت کنید. با توجه به حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ استور، در حال حاضر آپ از طریق اپ استور قابل دانلود نیست. ببینید: چگونگی مشاهده امتیاز در اپلیکیشن آپ نحوهٔ ثبت‌نام در آپ بعد از دانلود و باز کردن اپلیکیشن تنها با واردکردن شماره موبایلتان و کد فعال‌سازی که در کمتر از چند ثانیه برایتان پیامک می‌شود می‌توانید وارد اپلیکیشن شوید. (در گوشی‌های اندروید به محض دریافت پیامک فعال‌سازی، برنامه به صورت خودکار فعال می‌شود ولی در گوشی‌های iOS، شما باید کد فعال‌سازی را به صورت دستی وارد کنید.) منوی اصلی اپلیکیشن خدماتی که در اپلیکیشن آپ وجود دارد در ادامه آمده‌اند که با انتخاب هر گزینه وارد صفحه مربوط به آن خواهید شد: شارژ اینترنت کارت به کارت خرید شارژ قبض خدماتی موجودی قبض موبایل نیکوکاری بیمه تله پرداز خدمات خودرو عیدانه پذیرندگان کلوپ آپ سرمایه‌گذاری آپتل امتیازگیری ۱. شارژ اینترنت: در این صفحه شما می‌توانید حساب اینترنت سیم‌کارت، سرویس وایمکس و یا سرویس اینترنت خانگی خود را شارژ کنید. برای این کار کافی است از بین گزینه‌هایی که در بالای صفحه قرار دارد، نوع سرویسی که می‌خواهید را انتخاب کنید (پکیج اینترنت، وایمکس و ADSL). بعد از انتخاب هر کدام از سرویس‌ها باید اطلاعاتی را وارد کنید؛ برای مثال اگر «پکیج اینترنت» را انتخاب کردید، باید شماره همراهتان را وارد کنید و بعد از کلیک روی گزینه «مرحله بعد» پکیج موردنظرتان را با حرکت دادن لیست انتخاب کنید و بعد از انتخاب پکیج موردنظرتان تنها با واردکردن «شماره کارت» و «رمز دوم کارتتان» می‌توانید پرداخت را انجام دهید. ۲. کارت به کارت: برای انتقال وجه از طریق اپلیکیشن آپ حتماً باید کارت مبدأ یکی از ۲۸ بانک ملی، کشاورزی، سپه، اقتصاد نوین، شهر، دی، انصار، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد، آینده، پست بانک، قوامین، سرمایه، ایران زمین، توسعه تعاون، گردشگری، صنعت و معدن، رسالت، سامان، کوثر، خاورمیانه، پارسیان، تجارت، پاسارگاد، مسکن، رفاه کارگران، ملت و ملل باشد. البته در خود اپلیکیشن گفته شده است که به زودی سایر بانک‌ها هم به لیست این بانک‌ها اضافه خواهد شد. اطلاعات اصلی که برای انتقال وجه با این اپلیکیشن می‌خواهید شامل شماره «کارت مبدأ»، شماره «کارت مقصد» و «مبلغ» است؛ البته قسمتی هم تحت عنوان «توضیحات» وجود دارد که در این قسمت توضیحات تراکنشی که می‌خواهید انجام دهید را می‌توانید بنویسید. ۳. خرید شارژ: در این بخش می‌توانید برای خودتان یا دیگران بدون توجه به اپراتور و نوع سیم‌کارت، از همه اپراتورهای ایرانسل، همراه اول، تالیا و رایتل شارژ تلفن همراه خریداری کنید. اطلاعاتی که برای خرید شارژ با این اپلیکیشن می‌خواهید «شماره همراه»، «مبلغی که می‌خواهید سیم‌کارتتان را شارژ کنید»، «شماره کارت» و «رمز دوم کارت» است. ۴. قبض خدماتی: در این قسمت می‌توانید به دو صورت «اسکن بارکد قبض» و «وارد کردن اطلاعات قبض به صورت دستی» قبض‌هایتان را پرداخت کنید. بعد از واردکردن اطلاعات یا اسکن بارکد قبض، با واردکردن شماره کارت و رمز دومتان قبضتان پرداخت خواهد شد. ۵. موجودی: در حال حاضر سرویس موجودی در دسترس نیست. به محض فعالسازی از سمت بانک مرکزی ایران، اطلاع رسانی خواهد شد. ۶. قبض موبایل: در این بخش شماره موبایلی که می‌خواهید قبض آن را وارد را پرداخت کنید را وارد کنید (شماره موبایل باید شامل صفر ابتدایی باشد)، درصورتی‌که اطلاعات قبض میان‌دوره یا پایان دوره موجود باشد در این صفحه‌ نمایش داده می‌شود و شما می‌توانید قبض موردنظر را برای پرداخت انتخاب کنید، سپس با واردکردن «شماره کارت» و «رمز دوم کارت»، قبض موبایلتان پرداخت خواهد شد. ۷. نیکوکاری: در این بخش می‌توانید مبلغ دلخواهتان را به خیریه موردنظرتان پرداخت کنید. برای پرداخت این مبلغ شما به «شماره کارت» و «رمز دوم کارتتان» احتیاج دارید. اسم مؤسسات نیکوکاری که در این اپلیکیشن هستند در ادامه آمده است: کمیته امداد-صدقه موسسه محک ستاد بازسازی عتبات عالیات زنجیره امید مهرآفرین حسینیه زنجان وفاق سبز علوی طلوع موسسه خیریه مهرانه بهزیستی زینبیه زنجان وفاق سبز علوی-طرح نان موسسه خیریه حامی و… ۸. بیمه: در این قسمت باید بیمه موردنظرتان را از لیست بیمه‌های ذکر شده در این بخش انتخاب کنید. انواع بیمه‌های ارائه شده در این اپلیکیشن به شرح زیر است: بیمه شخص ثالث اتومبیل: تعهد بیمه سینا در صدور و تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث کلیه شرکت‌های بیمه با لحاظ تخفیفات و سوابق عدم خسارت مندرج در بیمه‌نامه و تخفیف گروهی ویژه آپ حوادث سفر: تعهد بیمه سینا در قبال فوت و نقص عضو دائم ناشی از حوادث سفر در ۳۰ روز آتش‌سوزی طرح اصناف: تعهد بیمه سینا در قبال آتش‌سوزی، انفجار، صاعقه، زلزله، سیل و مسئولیت مالی در قبال همسایگان مجاور بیمه مسافری خارج از کشور: تعهد بیمه سینا در قبال حوادث و درمان مسافری کمک‌رسان (SOS) خارج از کشور آتش‌سوزی مسکونی: تعهد بیمه سینا در قبال آتش‌سوزی، سیل، زلزله، سرقت، طوفان، انفجار و صاعقه حوادث انفرادی: تعهد بیمه سینا در قبال فوت و نقص عضو دائم ناشی از حوادث در یک سال هر کدام از سرویس‌های بیمه از چندین طرح مختلف تشکیل شده‌اند. شما می‌توانید طرحی که برای شما مناسب‌تر است را انتخاب کنید و برای تکمیل فرایند خرید بایستی اطلاعات موردنظر را تکمیل کنید که این اطلاعات درخواستی ممکن است بر اساس سرویسی که انتخاب کرده‌اید متغیر باشند. (دقت کنید باید اطلاعات وارد شده مربوط به کالا یا فردی که قصد بیمه کردن آن را دارید، باشد.) ۹. تله پرداز: شما می‌توانید هنگام خرید از فروشگاه‌ها و شرکت‌های طرف قرارداد با آسان پرداخت، با استفاده از این سرویس، وجوه خود را پرداخت کنید. برای این کار کافی است «کد پذیرندگی فروشنده» را از او دریافت کنید و در قسمت کد تله پرداز وارد کنید. در این صفحه فهرستی از پذیرندگان پرکاربرد نیز آمده است که نام این پذیرندگان به شرح زیر است: قوه قضاییه ثبت‌اسناد رسمی بیمه ایران درصورتی‌که پذیرنده موردنظر شما در این لیست وجود دارد می‌توانید با حرکت دادن لیست، آن را انتخاب کنید؛ در این حالت کد پذیرنده انتخاب شده به‌صورت خودکار درج می‌شود و با واردکردن «شماره کارت» و «رمز دوم کارت» تراکنش انجام می‌شود. ۱۰. خدمات خودرو: با استفاده از این خدمت می‌توانید برخی از هزینه‌های مرتبط با خودروهای خود مانند هزینه پارکینگ، عوارض اتوبان و… را با استفاده از آپ و کیف پول آپ پرداخت کنید. برای این کار باید خودروهای خود را به نرم‌افزار اضافه کنید. با ورود به صفحه لیست پارکینگ‌ها، پارکینگ‌هایی که از پرداخت با آپ پشتیبانی می‌کنند را مشاهده گنید و با مراجعه به آن‌ها می‌توانید بدون انتظار برای پرداخت از پارکینگ استفاده کنید به این صورت که هزینه پارکینگ به صورت خودکار از کیف پول خودکار شما پرداخت می‌شود. ۱۱. عیدانه پذیرندگان: این بخش دارای سه گزینه «جوایز و برندگان»، «عیدانه» و «افزایش امتیاز» است. در بخش جوایز و برندگان، می‌توانید برندگان و جوایز جشنواره‌های عیدانه اپلیکیشن آپ را ببینید. در بخش عیدانه نوشته شده است که «برای مشاهده امتیازات خود در جشنواره عیدانه پذیرندگان آپ، اپلیکیشن آپ را با شماره همراه پذیرندگی خود فعال کنید. برای تغییر شماره همراه پذیرندگی خود یا دریافت دستگاه کارت‌خوان آپ نیز با شماره ۸۳۳۳۳-۰۲۱ تماس بگرید.». در بخش افزایش امتیاز نیز راه‌های افزایش امتیاز در این اپلیکیشن نوشته شده است. ۱۲: کلوپ آپ: در این بخش کمپین‌ها، مسابقات، باشگاه مشتریان و جوایز و برندگان آپ قابل دسترسی هستند. کلوپ آپ، محلی برای جمع‌آوری امتیازها و برخورداری از جوایز ویژه است. با ثبت‌نام در این کلوپ نه‌تنها می‌توانید گزارش تراکنش‌های درگاه ۷۳۳ را مشاهده کنید بلکه با هر بار استفاده از سرویس آسان پرداخت، امتیاز ویژه‌ای کسب می‌کنید که می‌توانید برای خرید سرویس و خدمات الکترونیک استفاده کنید. ۱۳. سرمایه‌گذاری: این قسمت شامل دو بخش «سهامداران» و «صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت» است. در قسمت سهامداران، سهامداران شرکت آسان پرداخت باید جهت واریز سود سهام منتهی به ۳۰ اسفندماه ۱۳۹۵، اطلاعات خودشان را از طریق فرمی که در این صفحه وجود دارد، برای شرکت ارسال کنند. ۱۴. آپتل: در این بخش شما می‌توانید سیم‌کارت‌های دائمی نسل جدید آپتل را خریداری کنید. برای این کار بعد از انتخاب شماره همراه دلخواهتان، در قسمت پرداخت باید «شماره کارت»، «رمز دوم»، «CVV2» و «تاریخ انقضا کارتتان» را وارد کنید و بعد با انتخاب گزینه «پرداخت»، سیم‌کارت موردنظرتان خریداری خواهد شد. ۱۵. امتیاز گیری: در این بخش می‌توانید پس از انجام هر تراکنش با تکان دادن گوشی خود تا زمانی که دایره وسط صفحه پر شود و عدد آن به ۱۰۰ درصد برسد، ۲۵ امتیاز دریافت کنید. کلیه امتیازات به دست آمده در این بخش یا امتیازات دریافت شده بابت انجام تراکنش، نهایتاً تا روز بعد به حساب امتیازات کاربر اضافه خواهند شد. شما می‌توانید با استفاده از امتیاز خود از طریق همین اپلیکیشن شارژ رایگان تهیه کنید. (هر یک امتیاز معادل ۱۰ ریال خواهد بود. تجربه کاربری با توجه به نظرات کاربران آپ در مارکت‌های دانلود، تقریبا همه کاربران از این اپلیکیشن راضی هستند و بیشترین درخواستی که از این اپلیکیشن داشتند اضافه کردن بانک‌های دیگر به خدمت کارت به کارت این برنامه است. ورود به اپلیکیشن آپ بسیار ساده است و تنها با وارد کردن شماره همراه و کد فعال‌سازی که برایتان پیامک می‌شود می‌توانید وارد این اپلیکیشن شوید. ظاهر ساده و ترکیب رنگ منحصربه‌فرد اپلیکیشن آپ باعث شده است تا کاربران حس خوبی در هنگام کار با این اپلیکیشن داشته باشند. منوی اصلی این برنامه دو صفحه‌ای است و آیکون‌های هر خدمت به دلیل رنگ سفید پس زمینه آن از استقلال خوبی برخودار هستند. کار با آپ بسیار راحت است و از سرعت خوبی برخوردار است. پشتیبانی اپلیکیشن آپ درصورتی‌که در هنگام نصب و یا کار با اپلیکیشن آپ با مشکلی روبه‌رو شدید، می‌توانید با شماره ۸۳۳۳۳-۰۲۱ تماس بگیرید و یا از طریق آدرس ایمیل app.ap@asanpardakht.ir با پشتیبانی اپلیکیشن آپ در ارتباط باشید.

  پرداخت قبضینو

 108. پرداخت قبض همراه اول

  استفاده از اپلیکیشن های پرداخت بسیاری از ما نمی توانیم زندگی پرداخت قبض تلفن ثابت
  را بدون تلفن های همراه خود تصور کنیم. این حجم نفوذ و وابستگی در مدت زمان کوتاهی رخ داده است. در حقیقت گوشی های موبایل در 20 سال اخیر بیشترین کاربردها را داشته اند. این روند، گوشی های همراه را از دستگاه هایی تجملی به دستگاه هایی ضروری و کاربردی بدل کرده است و شاهد ظهور اپراتور های بزرگ مثل همراه اول، ایرانسل، تالیا، رایتل در کشور شدیم. در پست های قبلی در باره نحوه پرداخت قبض همراه اول و مشاهده صورت حساب تلفن همراه اول به طور مفصل بحث شده است. در این پست از وبلاگ قبضینو مطلبی درباره تاریخچه تلفن همراه، ورود آن به ایران، تکنولوژی های آینده آن و دو شرکت قدرتمند در این زمینه ارائه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
  تاریخچه موبایل هاپرداخت قبض همراه اول
  موبایل ها مخصوصا تلفن های هوشمند که تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی ما شده اند، تقریبا جدید هستند. تلفن همراه در سال 1940 اختراع شد. زمانی که مهندسان AT&T مشغول ساخت ایتگاه های پایه تلفن همراه بودند. این تلفن های همراه چندان همراه نبودند. اولین مدل این دستگاه ها در تاکسی ها یا وسایل نقلیه اضطراری نصب می شدند.

  اولین موبایل ها به جای تکیه بر چند ایستگاه با سلول های جداگانه که سیگنال ها را از یک سلول به سلول دیگر ارسال می کردند، توسط یک ایستگاه مرکزی پشتیبانی می شدند که منطقه بزرگی را پوشش می داد.

  موتورولا در سوم آپریل 1973، اولین شرکتی بود که موبایل ها را در حجم عظیمی به تولید رساند. اولین تلفن های همراه نسل صفر نامیده می شوند. امروزه اکثر موبایل ها از نسل سوم یا چهارم پشتیبانی می کنند.

  تاریچه موبایل ها و همراه اول

  نقطه عطف تاریخ تلفن همراه
  تلفن های همراه از گذشته تا امروز مسیر متفاوتی را طی کرده اند. از تلفن هایی که در خودروها نصب می شدند تا تلفن های بزرگ و سنگینی که باید در دست می گرفتید تا تلفن های همراه امروزی که به راحتی در جیب شما جایی می گیرند و زندگی را بسیار ساده تر کرده اند. چالش اصلی در مسیر توسعه تلفن های همراه، پیشرفت استانداردهای متقابل، افزایش تقاضا و افزایش پهنای باند بود.

  حالا نگاهی کوتاه به روند توسعه تلفن همراه طی سال های مختلف داشته باشیم.

  1962: اولین سرویس موفق تلفن همراه برای مسافران فرست کلاس مسیر برلین_هامبورگ ارائه شد.

  1946: نخستین تماس ها از طریق تلفن های رادیویی خودروها در شیکاگو صورت گرفت. با وجود تعداد کم فرکانس های رادیویی در دسترس، این سرویس به سرعت به ظرفیت حداکثری خود رسید.

  1973: دکتر مارتین کوپر، مدیر کل بخش سیستم ارتباطات موتورولا، اولین تماس تلفنی را با دستگاهی به وزن 1.1 کیلوگرم انجام داد.

  1982: مهندسان و مدیران 11 کشور اروپایی در استکهلم گرد هم آمدند تا امکان ایجاد یک سیستم دیجیتالی تلفن همراه را بررسی کنند.

  1992: اولین SMS جهان در انگلستان ارسال شد. نیل پپورث 22 ساله که توسعه دهنده مخابرات بود این سرویس پیام رسانی را برای Vodafone ایجاد کرد. جمله این پیام Merry Christmas بود و برای ریچارد جارویس از مدیران Vodafone ارسال شد.

  1996: 60% از خانوارها در بریتانیا مالکیت تلفن همراه را داشتند. یک دهه بعد این امار به 80% رسید. این رشد انفجاری ناشی از راه اندازی پرداخت غیر قراردادی در سال 1996 بود که توسط Vodafone Prepaid ارائه شد.

  2000: فروش نوکیا 3310 آغاز شد و به مبلغ 126 میلیون واحد رسید. در ژاپن اولین موبایل دوربین دار به نام sharp J-SH04 در ماه نوامبر عرضه شد. اما مانعی اساسی وجود داشت. این تلفن های همراه فقط در ژاپن قابل استفاده بودند.

  2007: اولین موبایل شرکت اپل با نام آیفون عرضه شد.

  2008: اولین موبایل با سیستم عامل اندروید معرفی شد.

  ورود موبایل به ایران
  تلفن همراه در سال 1372 و پس از 20 سال وارد ایران شد. اولین پیامک نیز در سال 1381 ارسال شد. گوشی های نوکیا اولین دستگاه هایی بودند که وارد ایران شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. گوشی های تلفن در آن زمان بسیار بزرگ و سنگین بودند و قیمت آنها به مبلغ 1 میلیون تومان می رسید که با توجه به نرخ تورم، هزینه زیادی محسوب می شد. در آن زمان موبایل یک وسیله لوکس به شمار می آمد.اما به تدریج و با پیشرفت تکنولوژی های موبایلی و گسترش آن ها، امروزه تبدیل به یک نیاز اساسی برای برقراری ارتباط شده است. از جمله اپوراتور های توسعه دهنده شرکت صایران بود که بعدها به ایرانسل تلفیق شد. امروزه اپراتورهای همراه اول و ایرانسل با ارایه خدمات و سرویس های آنلاین و خدمات اینترنتی مانند پرداخت اینترنتی قبض همراه اول و ایرانسل، منجر به افزایش بیش از حد کابران تلفن همراه در ایران شده اند.

  شرکت های برتر تولید کننده موبایل
  اپل
  گوشی های اپل و قبض همراه اول اینترنتی

  اپل یک شرکت آمریکایی است که طراحی، توسعه و تولید محصولات الکترونیکی، نرم افزار های کامپیوتری و سرویس های آنلاین را بر عهده دارد. تولیدات این شرکت به دو دسته سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می شوند. محصولات سخت افزاری شامل: iPhone, iPad, کامپیوتر های شخصی Mac، ساعت های هوشمند، Apple TV, Home Pod, و محصولات نرم افزاری این شرکت شامل: iOS, iTunes, مرورگر وب Safari, سیستم عامل های macOs. سهم بازار اپل به مرز 1 تریلیون دلار نزدیک شده است.

  عمده ترین دلایل محبوبیت گوشی های آیفون را می توان در 10 مورد خلاصه کرد:

  1 ) سرعت پردازش بسیار بالا

  2 ) هماهنگی فوق العاده سخت افزار و نرم افزار

  3 ) استفاده ساده تر

  4 ) به روز رسانی های جذاب و محبوب سیستم عامل iOS

  5 ) ارائه نخستین نسخه اپلیکیشن ها در App Store

  6 ) اشغال فضای کمتر توسط برنامه های پیش فرض گوشی

  7 ) هماهنگی کامل با دیگر دستگاه های اپل به ویژه Mac

  8 ) پرداخت موبایلی با Apple Pay

  9 ) امکان به اشتراک گذاری محتواها با اعضای خانواده تحت عنوان Family Sharing

  10 ) پشتیبانی کامل

  سامسونگ
  گوشی های سامسونگ

  سامسونگ یک شرکت کره ای است و عنوان بزرگترین تولید کننده دستگاه های موبایل، گوشی های هوشمند، تجهیزات الکترونیکی و تراشه ها را به خود اختصاص داده است. محصولات سامسونگ تنوع بسیاری دارند به گونه ای که با هر نیازی می توانید گوشی کاربردی خود را پیدا کنید. این برند در ایران نیز محبوبیت بسیار بالایی دارد. سهم بازارهمراه اول قبضینو سامسونگ در ماه اکتبر سال 2017 به 372 میلیارد دلار رسید.

  محبوبیت گوشی های سامسونگ را می توان در 10 دلیل عمده خلاصه کرد:

  1 ) صفحه نمایش های بزرگتر

  2 ) قابلیت تعویض باتری

  3 ) قابلیت استفاده از حافظه جانبی یا Micro SD ها

  4 ) امکان انتقال محتوا از از انواع کامپیوتر ها به گوشی های سامسونگ

  5 ) ارائه نسخه اندروید همه اپلیکیشن ها

  6 ) استقاده ساده تر

  7 ) امکان به اشتراک گذاری محتوا ها با همه دستگاه ها

  8 ) امکان استفاده از widget ها و شخصی سازی صفحه نمایش

  9 ) موفقیت ها و محبوبیت های متعدد سامسونگ

  10 ) وارانتی دو ساله سامسونگ

  رقابت اپل و سامسونگ
  رقابت اپل و سامسونگ و صورت حساب قبض

  همانطور که اشاره کردیم ارزش بازار اپل چندین برابر سامسونگ است اما اگر میزان فروش برای شما اهمیت دارد، این اپل است که رتبه دوم را کسب می کند. سامسونگ فقط یک شرکت سازنده موبایل نیست. علاوه بر موبایل، دستگاه ها و تجهیزات الکترونیکی دیگری را نیز تولید می کند. لوازم الکترونیکی خانه ها مثل تلویزیون، وسایل آَشپزخانه، کولر های گازی و … . تجهیزات الکترونیکی مثل نیمه هادی ها، پنل های LED، دیسک های سخت و … . تولیدات عمده این شرکت شامل موبایل ها و تبلت هاست که همه ما به خوبی با آن آشنا هستیم.

  حاشیه بزرگی برای آیفون
  بیشترین میزان درآمد اپل از طریق فروش iPhone ها و Macbook هاست. فروش دستگاه های موبایل نسبت به لپ تاپ ها 5 برابر است. موبایل های سامسونگ 60% از فروش کل محصولات را به خود اختصاص داده اند. شاید بزرگترین چالش سامسونگ در دست گرفتن سهم بازار اپل باشد. البته اپل در کل فروش کمتری نسبت به سامسونگ دارد. این به معنای کسب 400 دلار سود به ازای هر واحد فروش برای سامسونگ است.

  از قفسه فروشگاه ها تا دادگاه
  اپل و سامسونگ رابطه چندان خوبی با یکدیگر ندارند و این موضوع با گذر زمان تغییری نکرده است. در سال 2011 این دو شرکت در 19 مورد مختلف و در 10 کشور جهان درگیر دعوای حقوقی بودند. آغاز گر این درگیری ها شرکت اپل بود که از سامسونگ به اتهام تقلید از گوشی های iPhone شکایت کرده بود.

  در میان این شکایت ها اپل موفق شد رای دادگاه آمریکا را کسب کند و سامسونگ نیز در انگلستان، ژاپن و کره جنوبی پیروز میدان بود. در سال 2017 دادگاهی در کالیفرنیا برگزاری جلسه دادخواهی مجدد از سوی سامسونگ را پذیرفته بود. اختلاف اصلی این دو شرکت بر سر نوع پرداخت غرامت بود. اگر جریمه بر اساس خواسته سامسونگ پرداخت شود، اپل مبلغی حدود 500 میلیون دلار دریافت خواهد کرد اما اپل خواستار دریافت پول به ازای هر دستگاه موبایل فروخته شده توسط سامسونگ است که این شرکت مخالف این موضوع بوده و سعی دارد جریمه را به بخش های مربوط به طراحی محدود کند و حتی در صورت امکان، هیچ مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت نکند. اگر جریمه ها طبق خواسته اپل پرداخت شود، چند میلیارد دلار نصیب این شرکت خواهد شد.

  این دو وابسته یکدیگرند
  عاملی که رقابت این دو را جذاب تر می کند وابستگی این دو شاکی و متهم به یکدیگر است. بسیاری از فروشگاه های سامسونگ، گوشی های اپل را نیز به فروش می رسانند و سود حاصل از این فروش حدود 8 میلیارد دلار در سال است. اپل نیز بزرگترین مشتری سامسونگ به حساب می آید. زمانی که تقاضا در بازار افزایش می یابد، اپل سفارش های خود را افزایش می دهد و توجه ها را به سمت سامسونگ می کشاند و موجب ایجاد نگرانی در رقبای کوچکتر می شود چرا که آن ها سهم بازار را از دست می دهند.

  سامسونگ سازنده بسیاری از پردازنده های A4 و A5 بود که در گوشی های اپل استفاده می شدند. البته امروزه اپل از تراشه های A8X در دستگاه های خود استفاده می کند که توسط شرکت دیگری غیر از سامسونگ به تولید می رسند.

  در کسب و کار یا در زندگی گاهی رقابت ها اهمیت ندارند. حتی رقبای بزرگی مثل اپل و سامسونگ نیز گاهی به دنبال کسب رضایت یکدیگر هستند.

  دو رقیب
  اپل به قدری قدرت و عظمت دارد که بدون وجود ساسونگ نیز می تواند به موفقیت های خود ادامه دهد. سامسونگ نیز نیازی به فروش محصولات اپل برای شکوفایی خود ندارد. به عنوان دو رقیب اصلی در این بازار، هر دوی آن ها دستگاه هایی را به مشتریان ارائه داده اند که زندگی آن ها را تغییر داده است. به عنوان دو رقیب در دادگاه ها مبالغ هنگفتی را صرف دفاع از خود کرده اند تا اعتبار خود را از دست ندهند و دادگاه را به نفع خود به پایان برسانند. این دو غول دنیای تکنولوژی تا سال های سال به نوآوری ها و رقابت های خود ادامه خواهند داد.

  آینده موبایل ها
  آینده موبایل ها و تکنولوژی های موبایلی

  موبایلتان شما را تشخیص خواهد داد
  سازندگان دستگاه های موبایل، سال ها به دنبا پرداخت قبض همراه اول راه هایی بودند که سطح امنیت دستگاه ها را بالاتر ببرند. بسیاری از موبایل های امروزی از اثر انگشت، تشخیص چشم یا تشخیص چهره برای حفظ امنیت استفاده می کنند. این سه روش چندان قابل اعتماد نیستند و همچنان خطر هک کردن آن ها را تهدید می کند. البته تکنولوژی های جدید تشخیص چهره، خطوط چهره کاربر را نیز تشخیص می دهند بنابراین سطح امنیت بالاتری دارند.

  با پیشرفت تکنولوژی، موبایلتان بدون اینکه ببیند یا اسکن کند، شما را تشخیص خواهد داد. موبایل ها از فاکتور های جدیدی برای شناسایی شما استفاده خواهند کرد مثل تن صدا، نوع حرکت یا شیوه تایپ کردن شما.

  موبایل ها از واقعیت عبور خواهند کرد
  تصور کنید که می خواهید یک میز برای دفتر کارتان به صورت آنلاین خریداری کنید. می توانید از طریق موبایلتان آن را در محل کارتان مشاهده کنید یا ببینید لباسی که می خواهید برای فرزندتان خریداری کنید به او می آید یا نه.

  واقعیت افزوده دنیای بازی ها را متحول کرده است. در آینده این تکنولوژی برای خرید های اینترنتی یا مراقبت های سلامتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تعدادی از شرکت های سازنده موبایل از این تکنولوژی برای توسعه اپلیکیشن ها استفاده می کنند. این اپلیکیشن ها با دسترسی به دوربین و سنسور های حرکتی، دنیای واقعی را با دنیای غیر واقعی ترکیب می کنند. در آینده گوشی ها دیگر برای ثبت لحظه ها استفاده نمی شوند بلکه می توانند لحظه های جدیدی را برای شما خلق کنند.

  موبایل هایی قابل تغییر، با دوام تر و قابل انعطاف تر در انتظار شماست
  تا چند سال آینده، موبایل های شما تحت هیچ شرایطی نخواهند شکست. شاید حتی بتوانید ان ها را تا کنید و در جیب خود قرار دهید. پس از سال ها تصور گوشی های قابل انعطاف، سرانجام زمان ساخت آن ها فرا رسیده است. شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند در حال ساخت صفحه نمایش های محکم تری هستند و برای اینکار از صفحات گرافنی استفاده می کنند.

  موبایل های آینده

  دیگر نیازی به شارژرها نخواهید داشت
  مدت زمان حفظ شارژ باتری یکی از مهم ترین دغدغه های مشتریان و سازندگان است. شرکت ها با هر مدل جدیدی که ارائه می کنند، سعی دارند تا این ویژگی را ارتقا ببخشند. اما مسئله این است که استفاده از پردازشگر های قوی تر، انرژی بیشتری را نیز مصرف می کنند. برای حل این مشکل، تولید کنندگان و متخصصان از راهکار های مختلفی مثل باتری های نانو، سلول های سوخت هیدروژنی، نیروی خورشیدی یا انرژی جنبشی استفاده می کنند. با حرکت شما، موبایلتان آن را به شارژ باتری تبدیل خواهد کرد.

  باتری های آینده به هر شکلی که باشند، بدون شک سریعا شارژ خواهند شد. شارژر های بی سیم در انتظار شماست و دیگر نیازی به پورت های شارژ نخواهید داشت. بعضی از سازندگان امکان شارژ بدون سیم را فراهم کرده اند. اما همچنان به پورت شارژ نیاز است. این مشکل برطرف خواهد شد، چرا که مشتریان خواستار آن هستند و سازندگان نیز هر کاری برای راضی نگه داشتن مشتریانشان انجام می دهند. حتی تولید کنندگان مبلمان و وسایل خانه نیز به استفاده از شارژر های بی سیم در وسایل خانه فکر می کنند.

  از دکمه ها و دستیار های مجازی استفاده خواهید کرد.
  تولید کنندگان سال هاست که اندازه صفحه نمایش ها را بزرگتر می کنند. اما گوشی های هوشمند آینده دیگر دکمه های اضافی یا فضای بدون کاربرد نخواهند داشت و به گوشی هایی تمام صفحه تبدیل خواهند شد.

  همانطور که دستگاه ها روز به روز مجازی تر و ساده تر می شوند، رابط های کاربر نیز باید به سرعت تغییر کنند. دستیار های مجازی نقش مهم تری خواهند داشت و گوشی و برنامه های آن را ساده تر خواهند کرد. با وجود هوش مصنوعی، این دستیار ها هوشمند تر خواهند شد.

  جهان آینده را نمی توان پیش بینی کرد اما با سرعت روز افزون پیشرفت تکنولوژی بدون شک باید منتظر جهانی پیچیده و در عین حال ساده باشیم. زندگی متفاوتی در انتظار ماست.

  پرداخت قبضینو

  در کنار روش های پرداخت اینترنتی، نرم افزارهای پرداخت موبایلی نیز محبوبت بالایی دارند. اپلیکیشن های پرداخت، امکان دریافت و مشاهده سوابق پرداخت ها و جزئیات صورت حساب من و … را به راحتی فراهم می‌آورند. در دسترس بودن، استفاده راحت و پیگیری قبوض پرداخت شده از مزایایی این نرم افزار ها می باشد. از جمله اپلکیکیشن های معروف در این حوزه می توان نرم افزار آپ، اپلکیشن سکه و اپلیکیشن قبضینو را نام برد.ه گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ شاید با خود فکر کرده باشید که مراحل تکامل تلفن های همراه امروزی چگونه بوده است. حال دریچه فناوری اطلاعات برای شما این مراحل را از اولین تا آخرین پیدایش این معجزه دست بشر بصورت مختر ولی مفید در اختیار شما قرار می دهد. درست 41 سال پیش بود که یک دستگاه نسبتا بزرگ و کمی سنگین تحولی بزرگ در بین مردم زمان خود ایجاد کرد. این دستگاه نخستین تلفن همراه دنیا بود. تلفنی که توسط آقای کوپر ساخته شده، تلفنی که الهام گرفته از یک فیلم با مضمون فضا و انسان های فضایی بود. این گوشی بی سیم 25 سانتی متر طول و وزن تقریبی 1 کیلوگرم داشت. تلفن 25 سانتی آقای کوپر فقط به مدت 20 دقیقه شارژ داشت و بعد از اتمام شارژ باید به منبع تغذیه وصل می شد. شرکت موتورلا که این روزا یکی از شرکت های معتبر در عرصه تلفن همراه می باشد ایده آقای کوپر را خرید و در نهایت در سال 1983 ابداع مارتی کوپر توسط شرکت موتورلا روانه بازار شد. نام این گوشی داینوک تالک 8000 بود که یک صفحه کلید 20 دکمه ای و یک آنتن بلند داشت. این گوشی ۴ هزار دلار قیمت داشت و ۱۰ دقیقه به عمر باتری آن اضافه شده بود. Motorola DynaTAC 8000X موتورلا درست 6 سال از تولید اولین تلفن همراه ساخته شده نمی گذشت که نسل دوم از این دسته تلفن های همراه وارد عرصه ی جهانی شد میکرو تک نمونه دوم تلفن همراه بود که در سال 1989 وارد بازار شد. تنها چیزی که هنوز خاطره میکروتالک را در بین کاربران تلفن همراه نگه داشته، این تلفن همراه نخستین نمونه از تلفن های تاشو بود که در سال های بعدی نمونه های جدیدی از تلفن های تاشو وارد بازار جهانی شد. Motorola MicroTAC 9800X موتورلا این مدل گوشی دارای صفحه LCD ماتریس می باشد و این مدل قادر به دریافت و یا ارسال پیام کوتاه نمی باشد. دارای یک باطری 750mAh می باشد که مورد نیاز 10 ساعت شارژ باطری و 20 ساعت زمان مکالمه توسط این گوشی می باشد. از این رو هر چه صفحه های تاریخ را ورق می زنیم این دست آورد روز به روز دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شده است که روز به روز نوع، وزن، شکل آن تغییر کرده است. کمی جلوتر می رویم و وارد دنیای جدیدی از تلفن های جدید همراه می شوید اما ایستگاه بعدی تلفن همراه در سال 1992 بود، یعنی زمانی که موتورلا پیشرو در ساخت تلفن همراه بود گوشی جدید خود را با نام Motorola International 3200 رو نمایی می کند و بار دیگر این صنعت جدید را متحول می کند. Motorola International 3200 این گوشی هم مانند سایر گوشی های که از قبل ساخته شده است دارای 21 دکمه می باشد، یک پد شماره ثابت با یک آنتن انعطاف پذیر هم می توان از خصوصیات این گوشی دانست که آنتن این گوشی دو سوم اندازه آن را تشکیل میدهد. موتورلا در این مدل گوشی خود یک صفحه LCD تعبیه کرده است. و مجهز به یک باتری 750mAh می باشد که مورد نیاز 5 ساعت شارژ می باشد ولی تنها مشکل این مدل ضعیف بودن سیگنال این گوشی بود که میشه گفت یک نمره منفی، برای این مدل گوشی موتورلا می باشد. ظهور نوکیا (Nokia) موتورلا که خود را سردمدار ساخت تلفن همراه می دانست و خود را یکتاز عرصه فناوری ارتباطات می دانست این بار باید با شرکتی جدید و نوپا سرشاخ می شد. این یک زنگ خطری بود برای موتورلا زیرا می دانست اگر اندکی غفلت کند گوی و میدان را از او خواهند گرفت. درست سال 1994 بود که نوکیا رسما با موتورلا سرشاخ شد و اولین مدل گوشی خود را به مردم معرفی کرد Nokia 1011 نمونه ی که طرفداران زیادی را به سوی نوکیا سوق داد یک مدل گوشی کوچک و سبک. نسبت به اندازه و وزن از گوشی های موتورلا خیلی بهتر بود. Nokia 1011 نوکیا ۱۰۱۱ اولین تلفن همراه جی‌اس‌ام‌ی بود که تولید انبوهی داشت. شماره مدل، از تاریخ معرفی آن در ۱۰ نوامبر ۱۹۹۲ آمده است. ۴۷۵ گرم وزن دارد که بیشتر این وزن به خاطر باتری قابل شارژ کادمیوم نیکل است. زمان مکالمه فقط ۹۰ دقیقه و زمان آماده‌باش ۱۲ ساعت است. این گوشی تنها قابلیت نگه‌داری ۹۹ شماره تلفن و نام را دارد و در باند ۹۰۰ مگاهرتز کار می‌کند. تولید ۱۰۱۱ تا سال ۱۹۹۴ ادامه داشت و بعد ۲۱۰۰ جایگزین آن شد. حال تاریخ را تندتر ورق میزنیم و فقط به عکس و تاریخ و مدل گوشی اکتفا می کنیم و همراه ما باشد تا یکی یکی دفترچه خاطرات گوشی های همراه را ورق بزنیم. در سال 1996 سه مدل گوشی وارد بازار جهانی شده است که به ترتیب نام، عکس، و مدل را برای شما قرار داده ایم. 1996 Motorola StarTAC Motorola StarTAC Nokia 8110 Nokia 8110 Nokia 9000 Communicator Nokia 9000 Communicator در سال 1998 دو مدل گوشی جدیدتر و با کارای بهتر از نظر شکل و تنوع وارد بازار شده که در دوران خود یکی از رکورد ها را به خود ثبت کرده بودند. 1998 Nokia 9110i 1998 Nokia 9110i Nokia 5110 Nokia 5110 اما موتورلا که رقیبی سر سخت پیش روی خود داشت همراه با نوکیا وارد سال 1999 می شود سالی که صنعت تلفن همراه دگرگون می شود و بسیاری از شرکت خود را به قافله موتورلا و نوکیا نزدیک می کنند و اول محصول خود را وارد بازار می کنند ولی جنگ میان موتورلا و نوکیا بالا می گیرد و هر دو شرکت برای تاج پادشاهی می جنگند و اینبار محصولات خود را نه سالی یک بار بلکه چند ماه یک بار از محصولات خود رونمایی می کنند. Nokia 8210 نوکیا نوکیا ۸۲۱۰ یک‌نمونه از گوشی‌های تلفن همراه سری ۸۰۰۰ شرکت نوکیا می‌باشد که توسط همین شرکت به بازار عرضه شده‌است. ابعاد نوکیا 8210 101.5×44.5×17.4 میلیمتر, 66 سی سی و وزن آن 79 گرم می باشد. و دارای 6 قاب مختلف برای تعوض می باشد که خود توانست بازار زمان خود را قبضه کند. Nokia 7110 Nokia 7110 نوکیا ۷۱۱۰ یک‌نمونه از گوشی‌های تلفن همراه سری ۷۰۰۰ شرکت نوکیا می‌باشد که توسط همین شرکت به بازار عرضه شده‌است. Nokia 5210 Nokia 5210 نوکیا ۵۲۱۰ یک‌نمونه از گوشی‌های تلفن همراه سری ۵۰۰۰ شرکت نوکیا می‌باشد که توسط همین شرکت به بازار عرضه شده‌است. پس از اینکه نوکیا مدل 5210 خود را وارد بازار کرد دیگر این شرکت تنها رقیب خود یعنی موتورلا را پیش رو نداشت از این تاریخ به بعد موتورلا همراه با رقیب دیرینه اش یعنی نوکیا تنها نبود زیرا دیگر شرکت ها هم محصولات خود را یکی پس از دیگری برای رقابت به صحنه ی عرضه این محصول فرستادن تا چنگ در چنگ دو غول قدیمی یعنی موتورلا و نوکیا بافکنند و آنها را از پای در بیاورند. Benefon Esc! Benefon Esc! ظهور شرکت های تازه تاسیس اما شرکت های بسیاری نمایان شدن از جمله سامسونگ، اریکسون، زیمنس، سونی اریکسون، سانیو، پلام وان، بلک بری و اچ تی سی وارد عرصه شدند. اما تحول بعدی باز هم به نام موتورلا بود در سال ۲۰۰۴ موتورلا تلفن همراه Razer V3 را راهی بازار کرد یک تلفن تاشو که تا اون زمان باریک ترین تلفن همراه بود و زمان مکالمه به ۷ ساعت ارتقا یافته بود. Motorola Razor V3 اما جهش بزرگ بعدی در بازار تلفن همراه در سال ۲۰۰۷ میلادی بود که اپل با ارائه آیفون ما را وارد دنیایی تلفن های هوشمند یا اسمارت فون ها کرد اپل با ارائه آیفون وان رسما تلفن را از یک وسیله ارتباطی صرف در آورد. بعد از آیفون دنیایی تلفن های همراه شاهد تغییرات زیادی بود حالا هر کجا سرک بکشید یک تلفن هوشمند می بینید و هم اکنون از هر ۵ نفر یک نفر هر ده دقیقه تلفن خودش را به امید داشتن پیامک ، ایمیل یا تلفن تازه چک می کند و در قیاس با کارهای مثل ارسال پیامک ، ایمیل و سر زدن به شبکه های اجتماعی تنها سهمی ۱۶ درصد به برقراری تماس از طریق تلفن همراه اختصاص دارد. تلفن هوشمندMobile phone evolution.jpg تلفن همراه ناصرالدین شاه تلفن همراه ناصرالدین شاه ساخت شرکت البیس تلفن همراه یا گوشی همراه که به آن موبایل نیز می‌گویند، وسیله‌ای است برای ارسال و دریافت تماس تلفنی از طریق ارتباط رادیویی در پهنای وسیع جغرافیایی. منظور از موبایل وسیله‌ای است که برای اتصال به شبکهٔ تلفن همراه به کار می‌رود. موبایل اولین بار در سال 1998 تولید شد. گوشی تلفن بی سیم در سال 1973 با وزنی نزدیک به 2 کیلوگرم تولید شد. موبایل نسل‌های گوناگونی دارد و توسط شرکت‌های سازنده گوناگونی تولید می‌شود و به فروش می‌رسد. برخی از شرکت‌های بزرگ تولیدکنندهٔ گوشی همراه در دنیا شامل نوکیا، سامسونگ الکترونیکس، ال‌جی الکترونیکس، موتورولا، سونی، اپل و اچ‌تی‌سی هستند. طبق آخرین آمار جهانی (در تاریخ اول سپتامبر ۲۰۱۵) تعداد مشترکان تلفن همراه ۷٫۲ میلیارد نفر برآورد شده که البته رقم واقعی افراد ۴٫۹ میلیارد نفر است زیرا بعضی افراد بیش از چند خط و اشتراک دارند. تعداد گوشی‌های فروخته شده در بازهٔ زمانی نیمهٔ دوم سال ۲۰۱۵ نیز ۳۴۰ میلیون دستگاه اعلام شده که ۴۵ درصد آن را تلفن‌های هوشمند تشکیل می‌دهد.[۱] در تلفن‌های همراه به‌طور معمول یک مجموعه نرم‌افزار یا سیستم‌عامل برای کنترل سخت‌افزار به کار می‌رود و برنامه‌های جانبی توسط سیستم‌عامل اجرا می‌شوند. از سیستم‌های عامل معروف برای تلفن همراه، می‌توان به اندروید، آی‌اواس و ویندوز فون اشاره کرد. محتویات ۱ بررسی بلوک‌های داخلی تلفن همراه ۱.۱ بلوک RF ۱.۲ بلوک AF ۱.۳ بلوک MCU ۱.۴ بلوک UI ۱.۵ بلوک منبع تغذیه و شارژینگ ۱.۶ COBBA ۱.۷ PCM ۱.۸ آنالوگ و دیجیتال ۱.۹ بلندگو ۱.۱۰ میکروفن ۱.۱۱ تعمیر موبایل ۲ IMEI ۳ اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان ۴ اعتیاد به گوشی همراه ۵ پانویس ۶ جستارهای وابسته بررسی بلوک‌های داخلی تلفن همراه بلوک RF این بلوک متشکل از قطعاتی است که وظیفه آن‌ها ارتباط دادن گوشی به BTS است؛ در حقیقت بلوک RF فرکانس GSM را از BTS دریافت کرده، سپس اطلاعات روی آن را جدا نموده و به واحدهای دیگر موبایل می‌دهد. به زبان دیگر بلوک RF وظیفهٔ تبدیل فرکانس بالای GSM را به فرکانس کمتری به نام IF بر عهده دارد. امواج موجود در فضا توسط آنتن موبایل دریافت شده و وارد قطعه‌ای به نام آنتن سوییچ می‌شوند. آنتن سوییچ وظیفه تعیین حالت فرستندگی یا گیرندگی آنتن را به عهده دارد. بسته به این که موبایل سازگار با چند باند GSM باشد، تعداد پایه‌های آنتن سوییچ متفاوت خواهد بود. آنتن سوییچ برای هر باند GSM، آنتن را به یک خروجی به نام RX و یک ورودی به نام TX وصل می‌کند. در حقیقت آنتن سوییچ مانند یک کلید است که با فرمان‌هایی آنتن را مرتباً به خط RX یا به TX متصل می‌کند. در بلوکی که مشاهده کردید، موبایل قابلیت کار با دو باند GSM900 و GSM1800 را دارد؛ بنابراین آنتن سوییچ دو خروجی RX و دو ورودی TX خواهند داشت که در شبکه‌های تلفن ایران از آن جایی که GSM 900 است خط RX و TX باند ۱۸۰۰ بدون استفاده خواهد بود. آنتن سوییچ یکی از قطعات حساس برد موبایل است و خرابی در آن باعث به وجود آمدن عیوبی از قبیل پرش آنتن یا نداشتن دریافت یا ارسال خواهد شد. در مورد سلف و خازن قبل از اتصال آنتن به آنتن سوییچ نیز از آن جایی که امپدانس خروجی آنتن بسیار کم است و از طرفی امپدانس ورودی آنتن زیاد است، باید قبل از اتصال این دو، عمل تطبیق امپدانس توسط قطعه‌ای انجام شود. معمولاً در مدارات، قسمت آنتن موبایل از یک سلف که به صورت موازی بین آنتن و زمین بسته می‌شود استفاده تشکیل می‌شود. این سلف می‌تواند باعث عمل تطبیق امپدانس بین آنتن و آنتن سوییچ شده و مانع از هدایت جریان DC بین این دو واحد گردد تا این دو واحد اثر منفی در عملکرد یکدیگر نداشته باشند. وظیفه فیلتر SAW حذف فرکانس‌های کانال همسایه و فرکانس‌های مزاحم است. خط خروجی RX از آنتن سوئیچ وارد SAW شده و بعد از آن فرکانس‌های مزاحم حذف می‌شود و فقط فرکانس‌های باند GSM در خروجی آن دیده می‌شود. SAW همان‌گونه که فرکانس‌های مزاحم را حذف می‌کند، فرکانس‌های اصلی GSM را هم خیلی ضعیف می‌کند. برای تقویت سیگنال‌های دریافتی GSM بعد از SAW از یک تقویت‌کننده به نام LNA استفاده می‌شود. آی‌سی RF: به این آی‌سی HAGAR هم گفته می‌شود که اصلی‌ترین قطعه بلوک RF است و وظیفه آن عمل مدولاسیون و دمودلاسیون است. مدولاسیون به سوار کردن اطلاعات روی یک موج گفته می‌شود، در این صورت با توجه به این که موج می‌تواند در فضا منتشر شود اطلاعات ما نیز همراه موج جابجا می‌شود. به موجی که اطلاعات روی آن سوار می‌شود، موج حامل گویند، یکی از وظایف آی سی HAGER انجام این عمل است. عمل مدولاسیون برای اطلاعاتی که از موبایل به BTS ارسال می‌شود انجام می‌گردد. دمودولاسیون به عمل جداسازی اطلاعات از روی فرکانس حامل می‌گویند. این عمل نیز توسط آی سی HAGER انجام شده و روی سیگنال‌های دریافتی از BTS انجام می‌شود. کریستال: برای مدولاسیون و دمودولاسین، آی سی HAGER نیاز به فرکانس دارد. این فرکانس توسط قطعه‌ای به نام کریستال که معمولاً در کنار آی‌سی RF قرار دارد تولید می‌شود. کریستال مولد فرکانس بسیار دقیقی است که در بسیاری از مدارهای الکترونیکی به عنوان تولیدکننده فرکانس یا پالس ساعت از آن استفاده می‌شود. کریستال که اسیلاتور نیز نامیده می‌شود به صورت یک قطعه دو، سه یا چهارپایه است. چند خازن به عنوان فیلتر در داخل اسیلاتور قرار می‌گیرد. آی سی P.A: قبل از ارسال اطلاعات، از یک آی‌سی تقویت‌کننده به نام P.A استفاده می‌شود و سیگنالی که از موبایل خارج می‌شود در نهایت توسط این واحد تقویت خواهد شد.P.A سیگنال‌هایی را که باید تقویت کند از آی سی RF دریافت می‌کند. این آی سی جهت تقویت سیگنال‌های TX به تغذیه نیاز دارد که تغذیه آن به صورت مستقیم از باتری گرفته می‌شود. آی سی VCO: یک گوشی موبایل بایستی بتواند روی فرکانس‌های مختلفی که BTS هر منطقه روی آن تنظیم شده قرار گیرد تا با آن ارتباط پیدا کند. به بیان دیگر آی سی HAGER روی فرکانس‌های مختلفی باید بتواند مدولاسین و دمودلاسین انجام دهد. این عمل مستلزم این است که بتوان فرکانس حامل HAGER [4] را با دقت زیاد تغییر داد، این عمل در موبایل توسط قطعه‌ای به نام VCO انجام می‌شود. بلوک AF بلوک AF (واحد صدای دستگاه) وظیفه تبدیل اطلاعات دریافتی از واحد RF به صدا را بر عهده دارد. همچنین صدایی که باید از موبایل به BTS منتقل شود، قبل از ارسال وارد واحد AF می‌شود که پس از یکسری تبدیلات و آماده‌سازی از طریق واحد RF منتقل می‌شود. در حقیقت واحد AF رابط بین کاربر موبایل و واحد RF است. این بلوک از یک طرف به میکروفون و بلندگو و از طرف دیگر به بلوک RF متصل است. جابجایی اطلاعات بین موبایل و BTS به صورت دیجیتال است. دیجیتال، یعنی منطق صفر و یک؛ بنابراین می‌توان نتیجه پرداخت قبضینو گرفت که هر گوشی در یک ثانیه فقط مدت زمان کوتاهی را برای دریافت یا ارسال در اختیار دارد. گوشی در لحظهٔ داشتن کانال می‌تواند اطلاعات را جابجا کند، ولی در لحظه‌ای که فرکانس در اختیار گوشی دیگری است، نمی‌تواند به BTS اطلاعات انتقال دهد و این بدین مفهوم است که دائماً ارتباط بین گوشی و BTS قطع و وصل می‌شود که باعث می‌شود که صدا نیز قطع و وصل شود. برای رفع مشکل اگر صدا به صورت دیجیتال باشد، می‌توان آن را روی حافظه نگهداری کرد و زمان کانالدار بودن موبایل، تمامی اطلاعات حافظه را منتقل کرد؛ بدون این که بخشی از صدا در لحظات قطع و وصل از بین برود. بلوک MCU کنترل عملکرد بلوک‌های مختلف در موبایل بر عهده این واحد است. این واحد از قطعات مختلفی مثل آی‌سی پردازشگر و حافظه‌ها تشکیل شده‌است که توسط یک برنامه سیستم‌عامل می‌تواند کل گوشی را کنترل کند. برنامه سیستم‌عامل توسط طراح گوشی در یکی از حافظه‌های گوشی ذخیره می‌شود. باید توجه داشت که آی‌سی CPU فقط پردازش‌کننده اطلاعات و عملکرد آن تحت تأثیر برنامه سیستم‌عامل است. بلوک UI این بلوک که به آن رابط (کاربر) نیز گفته می‌شود وظیفه راه‌اندازی کلیه اعلام‌کننده‌ها از قبیل زنگ، موتور لرزاننده و LEDهای روشن‌کننده صفحه نمایشگر و صفحه کلید در شب را بر عهده دارد. در بعضی از گوشی‌های موبایل بلوک UI به صورت یک آی سی ساخته می‌شود و در بعضی گوشی‌ها قسمت‌های مختلف آن ترانزیستوری است و به صورت مجزا روی برد قرار می‌گیرد. بلوک منبع تغذیه و شارژینگ منبع تغذیه موبایل واحدی است که ولتاژ لازم بلوک‌های دیگر را از طریق باتری فراهم می‌کند. واحد منبع تغذیه از رگولاتورهای مختلفی تشکیل شده و داخل یک بسته‌بندی قرار دارد. این بسته‌بندی به آی‌سی CCONT موسوم است. واحد شارژینگ نیز مجموعه قطعاتی است که از طریق ولتاژ دریافتی از آداپتور، باتری را شارژ می‌کند. معمولاً این واحد نیز از یک آی‌سی به نام CHAPS تشکیل شده‌است. آی‌سی CCONT و CHAPS با یکدیگر در ارتباط هستند، زیرا آی‌سی CHAPS برای شارژ باتری بایستی از CCONT کنترل شود. COBBA در بلوک AF از یک آی‌سی به نام COBBA استفاده می‌شود. این آی‌سی مبدل سیگنال‌های آنالوگ به دیجیتال و برعکس است. امواج دریافتی آنتن بعد از این که توسط آی‌سی RF دمودولاسیون شدند با خطوط RX وارد آی‌سی COBBA در واحد AF می‌شوند. این آی‌سی ابتدا سیگنال‌های دریافتی از RF را توسط خطوط ارتباطی PCM به بلوک MCU می‌دهد. در این بلوک اطلاعات از طریق آی‌سی CPU روی حافظه موقت گوشی ریخته می‌شود. سپس آی‌سی COBBA دوباره از طریق همان خطوط ارتباطی، اطلاعات را از روی حافظه موقت خوانده و به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌کند که از طریق بلندگو قابل استفاده خواهد شد. به همین طریق برای اطلاعاتی که بایستی از موبایل خارج شود، صدایی که توسط میکروفون دریافت می‌شود، به صورت سیگنال آنالوگ است. این سیگنال بعد از ورود به آی‌سی COBBA، تبدیل به صدای دیجیتال می‌شود. این صدا از طریق خطوط PCM به واحد MCU منتقل می‌شود تا در حافظه موقت نگهداری شود و به محض کانال‌دار شدن موبایل تمامی اطلاعات قسمت میکروفون از طریق واحد RF به BTS ارسال می‌شود. PCM PCM یکی از روش‌های انتقال اطلاعات بین دو واحد است. این واحد خطوط ارتباطی بین آی‌سی COBBA و CPU بوده و در نقشه‌ها از آن به عنوان خطوط PCM نام برده می‌شود. این انتقال به صورت کد شده انجام می‌شود که انواع آن RX و TX است. خطوط PCM TX مربوط به مسیر جابجایی اطلاعات دیجیتال میکروفون به حافظه. خطوط PCM RX مربوط به مسیر انتقال اطلاعات دیجیتال دریافتی به حافظه. خطوط PCM TX و PCM RX در نقشه‌های گوشی‌ها بین آی سی COBBA و آی‌سی CPU مشخص می‌باشد. آنالوگ و دیجیتال سیگنال آنالوگ به آن دسته از سیگنال‌هایی اطلاق می‌شود که مقدار ولتاژ آن در لحظات مختلف در حال تغییر باشد؛ به این صورت که در یک لحظه ۲ ولت، لحظه‌ای دیگر ۳ ولت و به همین صورت در حال تغییر باشد. این سیگنال می‌تواند توسط یک میکروفون ساخته شود. ماهیت تغییرات سیگنال آنالوگ، به عنوان مثال صدا، به مولد آن، که می‌تواند صدای یک انسان باشد، بستگی دارد. سیگنال‌های آنالوگ را در آی‌سی‌های حافظه نمی‌توان ذخیره کرد. همچنین در انتقال آن نیز امکان نویز پذیری بالا است. در مدارات منطقی و کنترلرها اگر بخواهیم یک سیگنال آنالوگ را وارد کنیم باید آن را به دیجیتال تبدیل کنیم. دیجیتال یعنی صفر و یک، در حقیقت در سیستم دیجیتال تغییرات در لحظات مختلف وجود دارد، ولی همیشه این تغییرات به صورت صفر و یک است. منظور از صفر و یک، دو سطح منطقی است. ما می‌توانیم صفر منطقی را به سطح ولتاژ صفر ولت و یک منطقی را به سطح ولتاژ پنج ولت تعریف کنیم. در این صورت سطوح ولتاژ دیگری به غیر صفر و پنج ولت نخواهیم داشت. مزیت دیجیتال در ذخیره‌سازی آن توسط آی‌سی حافظه و همچنین انتقال راحت آن با کیفیت خوب است. برای تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال روش‌های مختلفی وجود دارد. اصول تبدیل آن به این صورت است که ابتدا از آنالوگ در لحظات مشخص نمونه‌برداری می‌کنیم، سپس نمونه‌ها توسط یک مبدل به دیجیتال تبدیل می‌شود. هر چه تعداد نمونه‌گیری‌ها از سیگنال آنالوگ بیشتر باشد، ما توانسته‌ایم آنالوگ را با کیفیت بهتری به دیجیتال تبدیل کنیم. فقط بایستی این مطلب را در نظر بگیریم که افزایش تعداد نمونه برداری‌ها باعث افزایش حجم تبدیل خواهد شد. طریقه تبدیل آنالوگ به دیجیتال لازم است در تبدیل مجموع ارزش بیت‌هایی که یک هستند، برابر با مقدار ولتاژ آنالوگ شود. بیت‌های به دست آمده را می‌توان توسط سلول‌های حافظهٔ موقت یا دائم ذخیره کرد تا در زمان‌های لازم از آن استفاده کنیم. این عمل در موبایل انجام می‌شود و صدای میکروفون ابتدا به دیجیتال تبدیل شده، سپس در حافظه موقت موبایل قرار می‌گیرد تا در لحظه داشتن کانال ترافیکی یک جا بیت‌ها را ارسال کنیم. این باعث می‌شود که در لحظاتی که BTS کانالی را از موبایل می‌گیرد، صدای مشترک در موبایل ذخیره شده و به صورت منقطع به مخاطبین نرسد. برای صدای دریافتی نیز این عمل انجام می‌شود، فقط در آن حالت باید آی‌سی COBBA مجهز به یک مبدل D to A شود تا بتوانیم اطلاعا دیجیتال دریافتی از BTS را به آنالوگ تبدیل کنیم. به تبدیل آنالوگ به دیجیتال باشد. هر چه فرکانس سیگنال آنالوگ بیشتر باشد، لازم است تعداد نمونه برداری‌ها افزایش یابد تا امکان تبدیل تغییرات سریع آن را داشته باشیم. بلندگو speaker یا COBBA زمانی که تبدیلات را انجام داد باید خروجی آنالوگ را به بلندگو بدهد. معمولاً در بعضی از بردهای موبایل قبل از اتصال سیگنال COBBA به بلندگو ا6ومت محدودکننده به صورت سری با بلندگوهای موبایل استفاده می‌کنند. میکروفن Earphon برای دریافت صدا و انجام تبدیلات و ارسال، از یک میکروفون خازنی در موبایل استفاده می‌شود. میکروفون خازنی معمولاً از یک صفحه کریستالی است که به صدا حساس است و همراه آن یک ترانزیستور تقویت‌کننده وجود دارد. کیفیت دریافت میکروفون خازنی در مقایسه با انواع دیگر میکروفون‌ها بسیار زیاد است که یکی از دلایل آن داشتن ترانزیستور تقویت‌کننده داخل میکروفون است. ترانزیستور میکروفون جهت تقویت نیاز به ولتاژ DC دارد. این ولتاژ را بایستی توسط قطعاتی در برد موبایل فراهم کنیم. هرچه سطح ولتاژ را افزایش دهیم، حساسیت و قدرت دریافتی میکروفون بیشتر می‌شود. در بعضی از موبایل‌ها این ولتاژ توسط آی سی COBBA ساخته می‌شود و قطعه خارجی دیگری نداریم، ولی در بعضی از موبایل‌ها این ولتاژ توسط یک ترانزیستور در کنار آی سی COBBA فراهم می‌شود. البته راه‌اندازی ترانزیستور از طریق آی سی COBBA است. تعمیر موبایل برای تعمیر موبایل باید دوره‌های مربوطه را گذراند و در کنار آن دانش الکترونیکی را به اندازه کافی افزایش داد. مشکلاتی که برای موبایل‌ها بوجود می‌آیند به دو دسته نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تقسیم می‌شوند. برای تعمیرات نرم‌افزاری راه‌های ساده و آسانتری وجود دارد. برای تعمیرات مربوط به سخت‌افزار باید کمی جانب احتیاط را رعایت کرد چرا که این کار نیاز به تخصص بالای الکترونیکی دارد. به‌طور خاص به دلیل پیشرفته شدن تجهیزات موبایل‌ها کار کردن با آن‌ها هم نیاز به تخصص بیشتری دارد. گاهی دیده می‌شود که وقتی توسط شخصی مبتدی تعمیر سخت‌افزار انجام می‌شود برای قسمت دیگری از موبایل مشکل بوجود می‌آید. IMEI IMEI در واقع برگرفته از عبارت “International Mobile Equipment Identity” یا «شناسهٔ بین‌المللی تجهیزات موبایل» است. در زمان خرید گوشی، این کد بر روی جعبه یا حتی رسید خرید نوشته شده‌ است. IMEI، یک کد ۱۴ رقمی به همراه ۲ رقم کد “SV” یا “Software Version” (نسخهٔ نرم‌افزار) است که بیشتر در دستگاه‌های جدید دیده می‌شود. هدف استفاده از IMEI، برای شناسایی تلفن‌های همراه و همچنین مسدود کردن آن‌ها از طریق شبکه است. در صورت مفقود یا دزدیده شدن گوشی، با ارائه این کد به اپراتور، گوشی مسدود می‌شود تا احیاناً از آن سوء استفاده نشود. پلیس هم معمولاً گوشی‌های دزدیده شده را با IMEI آن‌ها طبقه‌بندی و ردیابی میکند. از سال ۲۰۰۴ به بعد، فرمت این کد به صورت AA-BBBBBB-CCCCCC-D شده‌است. دو بخش اول، یعنی بخش A و B به عنوان کدهای تخصیص نوع (Type Allocation Code) یا TAC شناخته می‌شوند که با استفاده از آن‌ها میتوان فهمید که این کد مربوط به کدام سازنده تلفن همراه و همچنین کدام مدل از محصولات آن سازنده است. بخش بعدی یا همان بخش C یک کد منحصر به فرد برای همان گوشی است که توسط سازنده تعیین می‌شود. آخرین بخش یا همان بخش D، فقط برای بررسی صحت بخش‌های پیشین یعنی A و B و C در نظر گرفته شده و با داشتن این ۳ بخش، میتوان بخش آخر را محاسبه کرد و از صحت آن‌ها اطمینان حاصل کرد![۲] اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان نوشتار اصلی: اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان نگرانی‌ها دربارهٔ اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن‌های بی‌سیم همراه (۲ میلیارد در اوت ۲۰۰۵) بیشتر شده‌است. این نگرانی‌ها به خاطر این هستند که تلفن همراه از خود امواج الکترومغناطیسی در مقیاس مایکروویو ساطع می‌کند.[۳] اعتیاد به گوشی همراه بررسی‌ها در زمینه میزان استفاده از تلفن‌های همراه نشان می‌دهد که تعداد زیادی از مردم در حالی به خواب می‌روند که تلفن همراه خود را در دست دارند یا آن را کنار خود گذاشته‌اند. بر اساس پژوهشی که در کشورهای آمریکا، انگلیس، برزیل، چین، اسپانیا، مکزیک و هند انجام شده است، فناوری نوین ارتباطی ازجمله تلفن همراه، جزو جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها شده‌است و هر روز وابستگی افراد به آن بیشتر می‌شود.[۴] بنا بر پژوهشی که یک متخصص علوم رفتاری اعلام کرد، ۶۰ پرداخت قبض تلفن ثابت قبضینو
  درصد از دختران موردِ پژوهش از گوشی‌های همراه برای ورود به شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های مرتبط استفاده می‌کنند و ۳۰ درصد آن‌ها هنگام اتمام شارژ یا جا ماندن تلفن یا قطع آن به هر شکلی دچار استرس می‌شوند، وی با اشاره به اینکه دختران دو برابر پسران به تلفن همراه وابستگی دارند، درنتیجه از اعتیاد دو برابری سفیرنیوز: اعتیاد دختران به تلفن همراه دو برابر پسران». پایگاه خبری تحلیلی سفیر. ۲۰۱۴-۰۸-۱۱. بازبینی‌شده در ۲۰۱۴-۰۸-۱۱. جستارهای وابسته در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ تلفن همراه موجود است. تلفن هوشمند نسل سوم شبکه تلفن همراه مایکروسافت موبایل تلفن همراه نوردیک بلوتوث

 109. dsf

  ه عنوان یک کاربر جدید، می توانید بدون دانستن جزئیات فنی شروع به کار با بیت کوین کنید. همین که یک کیف پول بیت کوینی روی کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه خود نصب کردید، اولین آدرس بیت کوینی شما تولید شده و می توانید در صورت نیاز، آدرسهای بیشتری هم بسازید. می توانید آدرسهای خود را برای دوستانتان فاش کنید تا آنها بتوانند به شما پرداخت کنند و یا برعکس. در حقیقت، بسیار شبیه به طرز کار ایمیل است جز آنکه آدرسهای بیت کوینی فقط باید یکبار استفاده شوند.
  زنجیره ی بلاک یک دفتر کل عمومی به اشتراک گذاشته شده است که کل شبکه بیت کوین بر آن متکی است. تمام تراکنشهای تائید شده در زنجیره بلاک گنجانده می شوند. به این ترتیب، کیف پولهای بیت کوینی می توانند ترازهای قابل خرج را محاسبه کرده و تراکنشهای جدید به شکل بیت کوینهای قابل خرج که عملاً متعلق به خرج کننده هستند، تائید شوند. یکپارچگی و ترتیب زمانی زنجیره بلاک از طریق رمزنگاری اعمال می شود.
  استخراج یک سیستم اجماع توزیع شده است که برای تائید تراکنش های در حال انتظار، از راه گنجاندن آنها در زنجیره بلاک، بکار می رود. استخراج، یک ترتیب زمانی را به یک زنجیره بلاک اعمال می کند، از بیطرف بودن شبکه محافظت می کند و اجازه می دهد کامپیوترهای مختلف با هم در مورد وضعیت سیستم به توافق برسند. تراکنش ها برای اینکه تائید شوند، باید در یک بلاک که طبق قوانین بسیار سختگیرانه ای رمزنگاری شده، دسته بندی شوند و به تائید شبکه برسند. این قوانین از اصلاح بلاک های قبلی جلوگیری می کند چرا که با اینکار، بلاکهای بعدی باطل خواهند شد. استخراج، همچنین چیزی شبیه به یک بخت آزمایی رقابتی را ایجاد می کند تا کسی نتواند بسادگی به زنجیره بلاک، بلاکهای جدید اضافه کند. به این ترتیب، هیچکس نخواهد توانست آنچه را که به زنجیره بلاک وارد شده، کنترل کند و یا بخشهایی از زنجیره بلاک را طوری عوض کند که پول های خرج شده ی خود را برگرداند
  بیت کوین چگونه بدست می اید؟
  پرداخت به ازای فروش محصولات یا خدمات
  خرید و فروش آن از صرافی های آنلاین
  کسب بیت کوین رایگان

 110. try

  San Francisco, CA – June 07, 2018 – Llew Claasen, Executive Director of the Bitcoin Foundation, the world’s oldest and largest Bitcoin advocacy organization, has asked cryptocurrency miners affected by the recent moratoria in the State of New York to come forward. The Foundation would like to engage with the mining community to better understand the impact that the recent string of moratoria is having on our industry and more specifically, on Bitcoin mining in New York.

  In March 2018, the city of Plattsburgh, New York implemented an 18-month moratorium banning cryptocurrency mining activity. The Village of Lake Placid, Village of Sherrill, Village of Tupper Lake, and Village of Rouses Point quickly followed suit, as well as the New York Power Authority. However, the Village of Tupper Lake, the Village of Rouses Point, and the New York Power Authority have not made their moratoria public and have not publicly disclosed the legal grounds forming the basis of these moratoria decisions.

  Through counsel, the Foundation filed several Freedom of Information Law or “FOIL” requests regarding the recent implementations of moratoria on cryptocurrency mining activities in New York. N.Y. Pub. Off. Law sec. 84 et seq.

  Following the filing of these FOIL requests, Llew Claasen stated:

  “The implementation of moratoria on cryptocurrency mining activity in the State of New York is a grave legal, political and business decision. The State of New York has already pushed many cryptocurrency businesses out of New York following the promulgation of the New York BitLicense. These moratoria only further push cryptocurrency activity out of New York and the state continues to express hostility towards this industry.

  Given this position, the Bitcoin Foundation has followed two courses of action. One, it has filed FOIL requests to understand the legal basis for such moratoria and two, it is encouraging miners from the State of New York to come forward and work with us to understand the impact of the moratoria.”

  The legal basis for the moratoria and the miner’s input will determine the Foundation’s next steps on how to best support and advocate for our industry on this matter.
  https://www.aparat.com/v/aOMis

 111. طراحی سایت

  good

 112. اجاره ماشین

  این شرکت دارای مجوز رسمی و به شماره ثبت 510966 می باشد. و در زمان تحویل خودرو ، قرارداد و فاکتور رسمی در تمامی نمایندگی ها ارائه می گردد.

 113. طراحی سایت

  very good

 114. سئو

  good

 115. Tak

  دانلود آهنگ جدید ایرانی

 116. mashregh

  در داخل کشورمان بیش از ۱۵ ایرلاین باری و مسافری در حال فعالیت هستند. اولین و قدیمی ترین ایرلاین داخلی ایرانیان ایرویز می باشد که در سال ۱۹۴۴ میلادی و یا ۱۹۲۳ شمسی تاسیس شده است. با مقاله ارزان ترین ایرلاین داخلی همراه باشید. این ایرلاین امروزه با نام ایران ایر شناخته می شود. طبق آمار تا خرداد سال ۱۳۸۸ ناوگان هوایی کشور به ۴۵ مقصد بین المللی پرواز انجام می داده است.

 117. ترفند بازی انفجار

  امروزه سایت های بسیار زیادی در زمینه کازینو آنلاین فعالیت می کنند که ارائه دهنده این بازی به صورت آنلاین می باشد واقعیت این است که بعضی از این سایت ها با دست بردن در الگوریتم اجرای این بازی از شما کلاهبرداری می کند

  امروز ما قصد داریم که بهترین سایت بازی آنلاین انفجار شرطی در ایران را که از نظر کاربران معتبرترین حرفه ای ترین وب سایت بازی هک انفجار می باشد را به شما معرفی کنیم برای اطلاعات بیشتر صفحه ما در فیسبوک برا دنبال کنید

 118. Gclub

  Thank you to the website that has been able to receive a lot of information and have all the benefits like this. It is really impressive.
  https://www.gclub45.com/

 119. Gclub-royal1688

  Thank you for this kind of goodness from the great website, which gives us the full knowledge of what is really great with this quality website.
  https://www.gclub-royal1688.com/

 120. دانلود آهنگ

  Thanks for this post

 121. مراحل طراحی سایت با وردپرس

  طراحی سایت با وردپرس یکی از روش های طراحی سایت است. در صورتیکه شما نیاز به یک سایت با ویژگی های خاص که نیاز به طراحی دارند، این روش یکی از بهترین روش های توصیه شده می باشد. اگر برای شروع این طراحی  ابتدا باید با مراحل طراحی سایت با وردپرس آشنا شوید.

 122. باشگاه بدنسازی

  شهریه باشگاه بدنسازی
  باشگاه بدنسازی بانوان پاسداران
  باشگاه ورزشی فرمانیه غربی

 123. پوکه آرایشی

  شیشه لاک
  ظرف اسپری
  پمپ اسپری

 124. پوکه آرایشی

  پوکه آرایشی

 125. ucan immigation

  مهاجرت به کانادا یوکن
  وکیل مهاجرت به کانادا
  تحصیل در کانادا

 126. crm

  نرم افزار CRM

 127. keyvan

  Nagyon hasznos és nagyszerű volt

 128. keyvan

  Nagyon hasznos és nagyszerű volt
  Kérjük, küldje el újra

 129. keyvan

  Nagyon hasznos és nagyszerű volt
  Kérjük, küldje el újra
  értelmiség

 130. keyvan

  Nagyon hasznos és nagyszerű volt
  Kérjük, küldje el újra
  Közösségi értelmiségiek

 131. keyvan

  Nagyon hasznos és nagyszerű volt
  Kérjük, küldje el újra
  A civil társadalom értelmiségei

 132. keyvan

  Nagyon hasznos és nagyszerű volt
  Kérjük, küldje el újra
  A civil társadalom értelmiségei
  politikai

 133. لامپ ال ای دی

  I was surfing net and luckily went over this site and discovered exceptionally and fascinating stuff here! Thanks and keep posting.خرید لامپ ال ای دی لامپ ال ای دیلامپخرید لامپ